Pesedistii se reunesc in CEx sa decida soarta secretarilor de stat

Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 07:17
2608 citiri
Pesedistii se reunesc in CEx sa decida soarta secretarilor de stat
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea PSD se reuneste miercuri in sedinta Comitetului Executiv National.

Pe ordinea de zi se afla in principal evaluarea secretarilor de stat.

Liviu Dragnea a reafirmat, luni, ca la sedinta de miercuri va urma sa fie discutata evaluarea secretarilor de stat si ca nu are de gand "sa execute pe nimeni". El a adaugat ca Guvernul va fi cel care va propune restructurarea sau comasarea unor institutii.

Dragnea a precizat, la finalul sedintei Biroului Permanent National de luni, ca premierul Viorica Dancila a prezentat o informare privitoare la perioada de la instalare si pana in prezent, precum si care sunt actiunile pe care le-a intreprins.

"De asemenea, s-a discutat un set de prioritati pentru perioada urmatoare, a vorbit de asemenea cum a gandit comunicarea si relationarea intre Guvern, Parlament si coalitia de guvernare. S-a discutat, de asemenea, despre importantele prioritati legislative, au vorbit cei doi lideri de grup de la Senat si Camera Deputatilor. (...) Am vorbit de asemenea despre CEx de miercuri, care va avea ca principal punct la ordinea de zi speram incheierea discutiei despre evaluarea secretarilor de stat care sunt acum in functie", a precizat liderul PSD.

Intrebat daca s-a discutat despre restructurarea sau comasarea unor institutii, Dragnea a spus: "Astept de la Guvern sa vina cu aceste propuneri".

El a sustinut ca se intelege bine cu presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau. "Azi m-am inteles foarte greu, pentru ca era racit cobza si i-am si luat tigarile din fata. Le-am spus si colegilor mei ca sunt niste prostii acele informatii care au iesit nu stiu de unde.

Am spus ca eu, personal, nu am de gand ca execut pe nimeni, nici pe domnul Oprisan, nici pe domnul Codrin Stefanescu, nici pe domnul Niculae Badalau, chiar nu", a sustinut Dragnea.

In context, Dragnea a exclus un vot in CEx, in care sa se propuna sanctionarea unor membri de partid. "Da, eu exclud aceasta varianta, sub nicio forma eu nu voi propune si daca cineva va propune, voi incerca sa uzez de influenta mea in CEx sa nu se ajunga la asta", a completat presedintele PSD.

Tot luni, premierul Viorica Dancila a declarat ca nu a discutat despre comasari sau restructurari ale unor institutii sau agentii guvernamentale, apreciind ca trebuie vazut mai intai ce implica o astfel de situatie.

Premierul a adaugat ca evaluarea secretarilor de stat nu are in vedere si o comasare sau restructurare.

"Deocamdata am avut intalniri cu ministrii, am vazut situatia din fiecare minister in parte. Am stabilit un program de lucru bazat pe date de executie a punctelor din programul de guvernare. Nu am vorbit inca despre acest lucru. Inainte de a lua o decizie, trebuie o analiza atenta. Cand terminam analiza, venim cu concluziile necesare. Inca nu putem vorbi de acest lucru.

Asa cum am spus, inainte de a lua o decizie, trebuie sa facem o analiza atenta a ceea ce implica fiecare decizie pe care o luam. In momentul in care vom termina aceasta analiza, putem sa venim cu concluziile necesare", a spus Dancila.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#CEX PSD secretari de stat , #stiri PSD