Mai multi lideri PSD ar fi discutat sa-i retraga sprijinul lui Dragnea de la sefia partidului. Pe cine vor in loc? - UPDATE

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 19:19
27514 citiri
Mai multi lideri PSD ar fi discutat sa-i retraga sprijinul lui Dragnea de la sefia partidului. Pe cine vor in loc? - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Viceprim-ministrul Paul Stanescu si peste 20 de lideri judeteni social-democrati au discutat despre o posibila actiune de retragere a sprijinului politic pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat joi surse participante la discutii.

"Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si presedinte al PSD Olt, a discutat, impreuna cu alti presedinti de organizatii judetene social-democrate, despre posibilitatea initierii unui demers de retragere a sprijinului politic pentru presedintele formatiunii, Liviu Dragnea", au relatat joi, pentru Mediafax, surse din PSD.

Printre liderii judeteni participanti la discutii se numara si presedintele interimar PSD Giurgiu, Niculae Badalau, potrivit surselor citate.

"In total, ideea unei solicitari de demisie a sefului PSD a fost discutata de peste 20 de presedinti de organizatii judetene ale partidului", au mai aratat sursele citate.

De asemenea, potrivit TVR, organizatiile judetene sunt pregatite sa inainteze un document prin care sa solicite convocarea unei sedinte extraordinare a Comitetului Executiv pentru a fi puse pe masa discutiilor tensiunile dintre liderul social-democratilor si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

UPDATE: Potrivit Digi24, documentul este semnat de 33 de lideri din teritoriu si ii este adresat direct liderului PSD. Scrisoarea ar urma sa fie trimisa catre Liviu Dragnea vineri.

Sustinerea premierului Viorica Dancila in fruntea Guvernului nu se afla pe agenda liderilor organizatiilor judetene PSD care au discutat despre o retragere a lui Dragnea, au precizat sursele citate de Mediafax.

UPDATE: Mai mult, se pare ca au si cazut de acord asupra unui inlocuitor, in persoana secretarului general al formatiunii, Marian Neacsu.

"Toata lumea a zis ca nu se baga si sunt de acord sa il lase pe Neacsu sa fie interimar pana la Congres pentru ca Neacsu e un om echilibrat", au spus surse din PSD pentru Mediafax.

S-a mai discutat despre o astfel de sedinta, chiar Liviu Dragnea atragand atentia asupra necesitatii unei astfel de intruniri, insa pana acum nu a fost stabilita o data exacta la care sa aiba loc.

Comitetul Executiv National al PSD este, potrivit Statutului PSD, organul de conducere si de decizie al partidului care coordoneaza activitatea acestuia intre sedintele Consiliului National si se intruneste lunar sau ori de cate ori este necesar, la convocarea presedintelui PSD, a BPN sau a cel putin o treime din numarul membrilor sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#scrisoare demisie Liviu Dragnea, #filiale judetene demisie Dragnea , #stiri PSD