Presa de azi: Boc a depasit planul de voturi cu "tradatorii" din PSD si PNL

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 09:01
3697 citiri
Presa de azi: Boc a depasit planul de voturi cu "tradatorii" din PSD si PNL

Partidul Democrat Liberal si-a asigurat numarul de voturi necesare pentru trecerea Guvernului Boc in Parlament, scriu ziarele de astazi.

Pe langa sustinerea independentilor, Guvernul PD-L a mai avut un avantaj: parlamentarii au fost "scuturati" bine cu zvonuri ca s-ar putea declansa anticipate daca nu ii dau girul lui Boc.

Briza anticipatelor a dat fiori reci pe spate unora dintre parlamentarii PSD si PNL. Altii insa au fost incalziti de mirosul apetisant si cald care venea dinspre ciolanul puterii si au venit singuri.

Votul de ieri din Parlament nu a fost insa o surpriza, PDL-istii "cumparandu-si" linistea in etape, scrie Evenimentul Zilei. Dupa ce au fost cumparati cei 24 de independenti al lui Gabriel Oprea cu promisiuni de bani pentru colegiile in care au fost alesi, au fost momiti cu acelasi promisiuni si parlamentarii PSD si PNL.

"In ecuatie au aparut si sustinatorii 'spontani' ai guvernului Boc. 'Au venit unii din proprie initiativa, nu a trebuit sa le oferim nimic, marturiseau, cu satisfactie, PDL-istii", scrie Evenimentul Zilei.

Cotidianul noteaza ca presedintele Basescu a investit noul Guvern Boc cu un avertisment, spunand ca "nu va menaja actualul Cabinet pentru ca PD-L detine majoritatea portofoliilor si ca, la orice solicitare de incepere a urmaririi penale legate de un ministru, va opta pentru suspendarea acestuia.

Executivul Boc Resapat a primit girul a 38 de tradatori PSD & PNL, titreaza Ziua: "ministrii lui Boc Resapat au trecut de comisiile de specialitate ca soarecii prin branza", scriu jurnalistii.

Singurul care "nu a inteles votul din comisii si a incercat sa boicoteze confirmarea Guvernului Boc" a fost liderul PSD, Mircea Geoaba, care a incercat sa-i scoata pe parlamentarii PSD de la vot, fara succes.

"Ba, mai mult, in plenul Parlamentului, a fost gratulat de un fost aliat de-al sau, acum independentul Nicolicea, cu porecla care l-a facut celebru: In regula, domnule Prostanac".

Jurnalul National noteaza ca "se poate concluziona ca Guvernul Boc a primit sustinere si din partea celorlalte partide parlamentare, care in mod oficial declarasera ca vor vota impotriva", avand in vedere ca Guvernul a primit cu peste 40 de voturi mai mult decat era necesar.

Gardianul scrie ca "premierul se temea ca absenta catorva membri PD-L, dar si de la independenti, va pune in pericol trecerea Executivului", insa pana la urma "ajutorul" a venit din partea Opozitiei. Se pare ca peste 30 de social-democrati si cativa liberali au votat trecerea guvernului Boc.

Desi pe holurile Parlamentului se vehicula ca pesedistii care l-au sustinut pe Boc provin din aripa Mitrea, Miron Mitrea a stat in plen "umar la umar cu Aura Vasile, ajutand-o practic la procesul de monitorizare" a voturilor pesedistilor, scrie Romania Libera.

Acesta a negat ca ar fi fost capul rautatilor in PSD, spunand chiar ca ar fi combatut zvonurile potrivit carora cei de la PD-L vor declansa anticipatele daca Guvernul nu trece in Parlament.

Basescu si-a vazut si al patrulea vis cu ochii: cum a luat Boc si ultimul examen, titreaza Gandul. Examenul lui Boc a fost luat cu ajutorul PSD, in ciuda amenintarilor venite din partea liderului social-democrat, Mircea Geoana, care ar fi facut apel la "un vot disciplinat" in sedinta de partid.

Propunerea de "moratoriu" pentru Guvernul Boc a fost respinsa, a confirmat si Viorel Hrebenciuc. Cu toate acestea, au existat dizidenti, iar "finalul interventiilor parlamentarilor de la tribuna a degenerat intr-un dialog de piata", dupa ce fostul parlamentar PSD, Eugen Nicolicea, actualmente declarat independent, l-a gratulat pe Mircea Geoana cu proecla care l-a facut celebru - "prostanac".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Boc tradatori, #Boc guvern tradatori, #vot Guvern Parlament , #stiri PSD
Comentarii
Poza UN_TARANIST
UN_TARANIST
rank 5
UN GUVERN CONSTRUIT PE INTRIGA SI TRADARE NU POATE ADUCE NIMIC BUN TARII.
Poza cetatean_revoltat_apolitic
cetatean_revoltat_apolitic
rank 2
Toti cei din PARLAMENT care au votat acest GUVERN - s-au gindit la interesul lor personal , adica la FOTOLIUL de PARLAMENTAR , nici decum la VIITORUL ROMANIEI...