Presa de azi: Romania bizara isi da aura pe fata

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 07:25
4873 citiri
Presa de azi: Romania bizara isi da aura pe fata
Foto: Gandul

Atacurile energetice invocate de Mihaela Geoana au ajuns ieri in peste 130 de publicatii si portaluri internationale, printre care Washington Post sau NY Times.

Romania bizara isi da aura pe fata. Cum ne-a scos familia presedintelui Geoana "atacurile energetice" in lume, aflam din Gandul. "Invinsul si sotia sa au sustinut ca el ar fi subiectul unor atacuri cu energie negativa." Asa suna stirea redactata de Association Press care citeaza Gandul si a facut ieri inconjurul planetei.

In tara, subiectul a devenit principala tema politica a zilei. Rugata de Gandul sa dea amanunte legate de "atacatorul energetic", Mihaela Geoana a raspuns ca "nu vreau sa dau amanunte despre aceasta persoana. Se va desfasura acelasi scenariu. Luam un amanunt despre ceea ce se stie deja, il rostogolim, apoi il luam in ras".

In timp ce inamicii politici l-au luat peste picior, Varujan Vosganian a explicat ca "atacul te loveste in trei puncte: frunte, piept si plexul solar" si l-a invatat cum sa se apere.

"In politica, esti adesea tinta unor emisii energetice negative, chiar si pentru simplul fapt ca politica este locul in care oamenii se intorc cu partea mai distructiva, cu partea negativa din ei catre tine. In permanenta trebuie sa ai forta unui anumit exorcism, sa te eliberezi de astfel de energii negative, sa te ecranezi. Altminteri, nu rezisti", a explicat liberalul, care a povestit ca atunci cand s-a intalnit cu Basescu la Cotroceni, intre cele doua tururi de scrutin, acesta era golit de energie.

In luna noiembrie a anului trecut, Victor Gaetan si fostul procuror Ciprian Nastasiu, aflati la Bucuresti, au dezvaluit ca relatia lui Traian Basescu cu un parapsiholog ucrainean, dateaza inca de pe cand actualul presedinte se afla la post, la agentia din Anvers. Cei doi au sustinut ca ucraineanul, care poate scadea sau ridica pulsul unei persoane de la distanta, s-ar fi aflat la sediul PD in ziua retragerii lui Stolojan din cursa prezidentiala.

"Relatia lui Albert Ignatenko, general sovietic, cu marinarul Basescu dateaza inca de la Anvers, si a continuat pana in octombrie 2004, cand Ignatenko a petrecut mai multe saptamani la sediul PD, in Modorgan, inclusiv in ziua caderii formidabile a lui Teodor Stolojan. Ignatenko este cunoscut ca o mare autoritate, cu puteri deosebite de a ridica si scadea pulsul unei persoane de la mare distanta", afirma atunci Victor Gaetan, sustinut si de fostul procuror Ciprian Nastasiu, in cartea sa, lansata cu acest prilej.

Albert Ignatenko este unul dintre discipolii Djunei Davidasvili - renumita bioenergoterapeuta georgiana, inca din perioada existentei lagarului socialist -, impreuna cu care a lucrat la "Facultatea de parapsihologie de la Moscova".

Geoana, "ars" in PSD cu "flacara violet", scrie Evenimentul Zilei. Mircea Geoana a fost ironizat in sedinta conducerii PSD pe tema "flacarii violet" si a "atacurilor energetice".

"Uite a venit si flacara violet", a intervenit Victor Ponta cand pe usa salii de sedinta intrase Nicolae Banicioiu, liderul organizatiei de tineret. Ponta tocmai declarase ca nu-l va mai sustine pe Mircea Geoana pentru presedintia partidului, iar Banicioiu se angajase sa faca "o ancheta personala" asupra acestui fenomen.

Explicatiile cu privire la influenta paranormalului in pierderea alegerilor prezidentiale au facut inconjurul lumii, declaratiile facute de Mircea si Mihaela Geoana fiind preluate pe larg de "New York Times", "Washington Post" si Associated Press.

"Ne intoarcem la Nostradamus? Suntem in secolul XXI!", a comentat Ion Iliescu, care afirmase ca nu crede "in astfel de naivitati". Adrian Nastase a avut cea mai directa referire, repetand in Biroul Permanent ironiile pe care le exprimase si pe treptele de la intrarea in sediu.

"Noi, ca partid, avem alte obiective in aceasta perioada decat sa facem sedinte de parapsihologie. Mi-e greu sa va dau detalii. Nu am elemente suplimentare. Eu cred ca puteti sa le obtineti mult mai bine aceste detalii de la Mircea Geoana, de la Mihaela Geoana", a raspuns Nastase, intrebat in legatura cu influenta "flacarii violet" asupra pierderii alegerilor prezidentiale de catre Mircea Geoana.

Raspunsul dur la adresa lui Geoana si a sotiei sale a venit in urma afirmatiei acesteia conform careia Nastase si Iliescu nu pot pretinde sefia PSD deoarece apartin trecutului. "As fi preferat ca aceste sfaturi sa i le dea acasa domnului Geoana", a comentat Nastase.

Geoana expira in martie, anunta Romania Libera. Conducerea PSD a decis ieri ca pe 25 ianuarie sa aiba loc o sedinta a Comitetului Executiv in care sa se discute atat organizarea congresului (cel mai probabil la sfarsitul lunii martie), dar si eventualele modificari ce ar putea fi aduse statutului partidului.

Pana atunci, o comisie condusa de Victor Ponta va centraliza propunerile de modificare venite de la social-democrati. Comitetul Executiv se va ocupa insa si de alte teme importante ce vor fi abordate la congres, precum redefinirea ideologica a partidului si relatia PSD cu partidele din opozitie, in special cu PNL.

Desi majoritatea membrilor Biroului Permanent National au agreat ideea organizarii congresului in luna martie, au fost ieri si voci care au sustinut amanarea acestuia. Una dintre voci a apartinut, potrivit Mediafax, vicepresedintelui Marian Sarbu. Fara a avansa o data alternativa, acesta a argumentat ca pana in martie nu ar fi timp suficient pentru elaborarea programului, ideologiei si a eventualelor modificari la statut.

In replica, ceilalti membri ai BPN al PSD au spus ca o amanare a congresului nu ar face decat sa intensifice atacurile la care este supus partidul din interior si din exterior. Printre sustinatorii deschisi ai ideii de a fi organizat congresul PSD inaintea sarbatorilor de Pasti se numara si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase.

"Eu cred ca nu trebuie facut nici foarte repede, pentru ca, atunci, nu am putea sa pregatim niste materiale legate de orientarea ideologica si actiunea politica pentru viitor, nici prea tarziu, pentru ca starea aceasta de dezbatere la televizor, in organizatii, fara sa fixam foarte clar structurile partidului pentru o perioada dificila care urmeaza, nu ar face bine", a declarat Nastase.

El a refuzat insa sa spuna clar daca va candida sau nu la sefia PSD, multumindu-se sa declare ca "exista aceasta posibilitate", dar ca nu vrea sa creeze acum competitie si ca altele sunt prioritatile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Geoana flacara violet, #PSD flacara violet, #Hrebenciuc flacara violet, #PSD congres presedinte, #Basescu flacara violet, #Basescu atacuri energetice , #stiri PSD