Presa de azi: Uninominal show in Capitala

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 07:02
1919 citiri
Presa de azi: Uninominal show in Capitala
Foto: Gandul

Meciurile uninominalului: Oana Mizil contra Gigi Becali, titreaza Evenimentul Zilei. Alegatorii din Capitala au de ales intre politicieni mai noi sau mai vechi si o pleiada de vedete, oameni de afaceri sau comentatori sportivi.

Elena Udrea sau Luminita Anghel? Cristian Diaconescu sau Dida Dragan? Cristian Topescu sau Ioan Talpes? Crin Antonescu sau Ionut Popescu? Ludovic Orban sau Marius Marinescu? Gigi Becali sau Oana Mizil? Corneliu Vadim Tudor sau Radu F. Alexandru? Florin Calinescu sau Mircea Cinteza? Calin Popescu-Tariceanu sau Sorin Minea? Partidele si-au depus listele de candidati la birourile electorale.

O batalie interesanta va fi pentru mandatul de deputat din Colegiul 25, sector 6 - Bucuresti. Desi Elena Udrea porneste ca favorita, ea se va confrunta cu un candidat cu notorietate: cantareata Luminita Anghel (PSD).

Confruntarea ar fi fost si mai interesanta daca Oana Zavoranu (PRM) nu si-ar fi retras in ultimul moment candidatura. In acelasi colegiu, Elena Udrea se va confrunta si cu bodyguardul lui Becali, Catalin Zmarandescu (PNG).

O situatie similara se intalneste in Colegiul 3 Senat (sectorul 2). Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu se va confrunta tot cu o cantareata: Dida Dragan, candidat PNL. Initial, contracandidatul lui Diaconescu trebuia sa fie doctorul Adrian Streinu-Cercel. El a renuntat, fiind inlocuit de Dida Dragan.

Un alt meci interesant se anunta in Colegiul 20 (sector 5) de la Camera Deputatilor. Aici isi incearca sansele Gigi Becali contra creatoarei de moda Oana Mizil (PSD).

Ravasitul listelor s-a incheiat: cele mai tari meciuri uninominale, scrie si Gandul. Oana Zavoranu si Aurelian Temisan l-au lasat balta in ultimul moment pe Corneliu Vadim Tudor.

Ludovic Orban a trecut Rubiconul, iar Crin Antonescu a refuzat sa numere femeile altora. Lavinia Sandru s-a despartit de Cozmin Gusa, pe motiv de impotenta electorala a PIN.

Marti a expirat termenul de depunere a candidaturilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie si, previzibil, stirile grele au venit din Capitala. Prima lovitura: cand sa renunte la silicoane, pe Oana Zavoranu a parasit-o curajul si a decis ca e mai bine sa faca in continuare ceea ce stie mai bine, adica show-biz, pentru ca e "o artista pursange".

A abandonat politica, marturisind ca are "toata jena fata de presedintele Vadim", caruia n-a avut curaj sa-i dea vestea proasta in fata. Dar vestile rele circula repede.

"Sa fie sanatoasa, noi ii dorim succes, nu tinem cu forta pe nimeni", a comentat liderul PRM, care n-a mai avut puterea sa se refere si la Temisan.

Show-ul mediatic pierde cu siguranta prin absenta lui Zavoranu, dar mai sunt sperante. Spre exemplu, in Colegiul 25, Elena Udrea (PD-L) va lupta direct pentru un post de deputat cu pesedista - cantareata Luminita Anghel.

Uninominal show in Capitala, este titlul din Ziua, care precizeaza ca Zmarandescu se bate cu Elena Udrea si Luminita Anghel iar Felix va fi alergat de protectorul cainilor vagabonzi, Mihai Constantinescu.

Bucurestenii plictisiti de numele vechi din politica isi vor putea directiona votul la alegerile din toamna catre o sumedenie de cantareti, bodyguarzi, comentatori sportivi si directori de circ - crema de pe tortul servit de partide electoratuluila primele uninominale.

Candidaturile reprezentantilor PNL, PD-L, PSD-PC, PNG-CD si UDMR au fost validate marti de Biroul Electoral Municipal. Colegiul nr. 25 din Drumul Taberei va vedea o confruntare de zile mari intre celebra Elena Udrea, de la PD-L, si cantareata Luminita Anghel, propusa de PSD.

Elena Udrea a intrat de ceva vreme in campanie, tricotand in direct la televizor, impartind sarmale in Parcul Moghioros si prezentand stirile MTV. Contracandidata sa, vestita pentru piesa "Let Me Try", cu care a obtinut cea mai buna performanta a Romaniei la Eurovision, locul trei, are in schimb mai putina expunere media.

Colac peste pupaza, CNA a retras spotul publicitar pentru o crema Garnier in care aparea cantareata, astfel incat sa nu fie favorizata prea mult la TV si radio.

In acelasi colegiu cu cele doua dive, PNG-CD a trimis pe nimeni altul decat bodyguard-ul personal al lui Gigi Becali, luptatorul de K1 Catalin Zma-randescu.

Si Gardianul ne prezinta Listele complete ale candidatilor PD-L Si PNL. Atleta Doina Melinte revine in atentia opiniei publice, dar nu ca sportiva, ci din postura de candidata la parlamentare. Ea va alerga pe culoarul PD-L la scrutinul din 30 noiembrie pentru un mandat de deputat.

Actorul Tudorel Filiman, "nea Popa", vrea sa se mute de "La Bloc" la... Palatul Parlamentului. Printre democrat-liberali mai candideaza patronul F.C. Brasov, Ioan Niculaie, omul de afaceri Siviu Prigoana (frigotehnist de profesie), traseistul Florin Anghel si doamna de la Circ, Brandusa Novac.

In familie. Liberalii l-au pus cap de lista pe Calin Popescu Tariceanu, finul - Bogdan Olteanu, consiliera finului - Diana Tusa, ministri si fosti ministri si parlamentari aflati in cautarea imunitatii pierdute. Actorii Mircea Diaconu si Florin Calinescu vor sa-si "transfere" aplauzele in voturi politice la Pitesti.

Un duet in Parlament ar putea sa faca cuplul liberal Dida Dragan - Nicolae Furdui Iancu. Lumea sportiva de la PNL e reprezentata de comentatorul sportiv Cristian Topescu si patronul de la Jiul Petrosani, Alin Simota.

Cotidianul scrie ca Pesedista Luminita Anghel candideaza fara crema. Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa interzica pe perioada campaniei electorale difuzarea spotului de promovare a cremei de fata Garnier in care apare cantareata politician Luminita Anghel.

Interpreta, care candideaza pentru un mandat de deputat din partea PSD, avea un contract incheiat pe o perioada de un an cu L'Oreal, in urma caruia la televiziunile autohtone a inceput sa ruleze, incepand cu 1 aprilie, un spot publicitar pentru crema de fata Garnier Skin Natural Ultralift.

Spotul a fost interzis in urma sedintei de marti a CNA, desi presedintele consiliului, Rasvan Popescu, daduse asigurari pentru Cotidianul, inca de vineri, ca se va face diferenta intre exercitarea profesiei si o eventuala candidatura: "Daca Luminita Anghel apare intr-un spot care vinde o crema, e greu de spus ca induce un mesaj electoral".

La doar cateva zile, viziunea CNA s-a rotit la 180 de grade. "Am ajuns la concluzia ca in momentul de fata nu incalca legislatia si nu este electoral, dar odata ce incepe campania electorala oficiala s-ar considera ca Luminita Anghel ar avea acces si in alte emisiuni decat cele destinate campaniei electorale", declara acum pentru Cotidianul Rasvan Popescu.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#PNL, #PDL, #PSD, #artisti, #candidati, #Capitala , #stiri PSD