Ziare.com

Prima victima a ANI: Medicului Bradisteanu i se confisca 4 milioane de euro

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 09:42

   

Prima victima a ANI: Medicului Bradisteanu i se confisca 4 milioane de euro
Agentia Nationala de Integritate a sesizat, luni, instanta competenta in vederea confiscarii a circa 3,6 milioane de euro si a inca 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obtinute nejustificat de chirurgul Serban Bradisteanu, in perioada in care acesta a fost parlamentar PSD.

Suma coincide cu mita pe care ar fi luat-o chirurgul in urma unei licitatii pentru echipamente medicale, pentru care Bradisteanu este chemat in fata instantei, informeaza Newsin.

Potrivit comuncatului remis presei de ANI, "s-a mai constatat si existenta conflictului de interese in ceea ce priveste achizitionarea unor echipamente medicale, procedura in cadrul careia Bradisteanu a detinut calitatea de presedinte al unei comisii de licitatie".

Agentia Nationala de Integritate mentioneaza ca a fost sesizata de catre Curtea de Apel Bucuresti in baza legii 144/2007 - privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate - cu modificarile si completarile ulterioare. Sesizarea a facut obiectul dosarului nr. 17/II/2008.

Din verificarea documentelor anexate sesizarii, a declaratiilor de avere ale fostului senator precum si a documentelor suplimentare solicitate institutiilor competente de catre inspectorul de integritate, "s-a constatat o diferenta vadita, nejustificata, intre averea dobandita si veniturile realizate in mod legal de catre persoana in cauza".

Totodata, Agentia Nationala de Integritate solicita instantei constatarea nulitatii absolute, anularea contractului de achizitie in valoare de 11.385.889,58 euro si a beneficiilor patrimoniale rezultate in urma incheierii acestuia.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in 22 martie 2007, trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

In aceeasi cauza, fata de alti invinuiti si anume Streinu - Cercel Adrian, Constantin Dumitru, Parausanu Dumitru - Emanuel, Nazdravan Daniela, Protopopescu Irina - Doina si Topologeanu Florica, membri ai comisiei de evaluare desemnati prin Ordinul ministrului justitiei nr.1269/C/2001 s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru ca s-a constatat lipsa vinovatiei.

Din probele administrate de procurori, a rezultat ca, in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, Serban Bradisteanu ar fi decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului Profesor dr.Constantin Angelescu, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie.

"Viciind intreaga procedura de licitatie", inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 euro.

In schimbul favorizarii la licitatie a firmelor mentionate, prin folosirea abuziva a pozitiei pe care o ocupa, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a primit, in conturile firmei sale off-shore Arnell Development Lt (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zurich, sumele de 500.000 dolari si 3.594.333 euro, reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei, mentioneaza DNA.

Procurorii au pus sub sechestru, in 23 iunie 2006, toate bunurile imobile ale lui Bradisteanu :
- teren si vila din comuna Ciolpani, sat Izvorani, str. Mihai Eminescu nr.135, judetul Ilfov, cu o valoare estimata la 425.000 euro
- apartament tip garsoniera situat in Bucuresti str. Calea Victoriei nr.208, ap.23, sector 1, cu o valoare estimata la 62.000 euro
- teren plus cladire aferenta din Bucuresti, sectorul 1, str. Roma nr.48. cu o valoare estimata la 1.100.000 euro
DNA a obtinut in instanta dispunerea masurii obligarii de a nu parasi tara, masura prelungita, ultimul termen fiind data de 12.04.2007.

La data de 18.08.2006, Bradisteanu a formulat o cerere de suspendare a urmaririi penale, invocand probleme de sanatate care il pun in imposibilitatea de-a participa la actele de urmarire penala si care necesita o interventie chirurgicala in Spitalul din localitatea Radensburg - Germania. Cererea a fost respinsa la data de 14.12.2006, in baza unui raport intocmit de I.N.M.L. Mina Minovici care a concluzionat ca afectiunile pe care Serban Bradisteanu le prezinta nu-l impiedica sa ia parte la efectuarea actelor de urmarire penala.

Citeste mai multe despre Serban Bradisteanu ani confiscare avere
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4551 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aha deci asta era...

De aceea FASOLEA de la CONSTANTA care este in RAZBOI cu DNA-ul a jurat ca nu mai candideaza pentru al 3 mandat. Pe semne a vazut ca incepe marele cutremur intre averile BAROSANILOR

 

Daca

Daca voi apuca sa vad si eu pe cineva condamnat in Romania pentru un sport prcticat de catre toata lumea cred ca voi merge sa dau acatiste la manastire cel putin cativa ani. Pana atunci am si eu doua intrebari:
Cei care AU DAT mita patesc ceva?
Crede cineva ca o garsoniera pe calea Victoriei si o vila la Izvorani au preturile caraghioase l;a care au fost evaluate?

 

ca sa zic ...

Asta e un fel de apa de ploaie cu ANI. As vrea sa vad pe cati ii faulteaza... Eventual pe cei vizati politic. Parol, monser.

 

cred ca sa uitat urat la fiica lui basescu

apa de ploaie,sunt convins ca e doar o momeala aruncata,un pion sacrificat.Banii acestia nu reprezinta ptr cei mai multi din cei care au trecut la guvernare nici bani de tigari.sunt convins ca o sa fie condamnat,insa dupa cum se vede,va sta in inchisoare doar cateva luni,cand va iesi ptr ca i se va decoperi o boala incurabila.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor