Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Primarul Chirica a dat in judecata PSD. Care este motivul

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 17:05
5936 citiri
Primarul Chirica a dat in judecata PSD. Care este motivul
Foto: Arhiva Facebook/ Mihai Chirica

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a decis sa dea in judecata organizatia judeteana, dar si pe cea nationala a Partidului Social Democrat, deoarece considera ca nu a fost informat de deciziile CEx si i-a fost incalcat dreptul la aparare.

Chirica s-a adresat magistratilor din cadrul Judecatoriei Iasi, cu o actiune in contencios administrativ si fiscal, in cadrul careia a chemat in fata instantei PSD, condus de Liviu Dragnea, dar si organizatia judeteana a formatiunii politice, condusa de Maricel Popa.

"Am decis sa actionez in judecata PSD, deoarece, de la deciziile luate in Comitetul Executiv (CEx) de la nivel national al formatiunii politice, de anul trecut, nici pana acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider ca am dreptul la aparare, ca oricare alt cetatean al acestei tari, si am solicitat obligarea formatiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotarari, prin care mi-au fost retrase functiile politice", a declarat miercuri Mihai Chirica.

Acesta a adaugat ca nu stie daca Liviu Dragnea va trebui sa ofere explicatii, acest lucru depinzand de o eventuala hotarare a judecatorilor.

Contactat telefonic, presedintele executiv al PSD Iasi a precizat ca nu poate comenta subiectul.

"A dat in judecata PSD pentru CEx-ul national din 2017?! Nu stiu ce sa va spun, pentru ca, desi sunt presedinte executiv al PSD Iasi, nu stiu ce s-a intamplat in CEx-ul national din 2017, eu nefiind membru", a mentionat Victorel Lupu.

Urmeaza ca instanta sa stabileasca un prim termen de judecata al litigiului.

La inceputul anului trecut, PSD a decis retragerea tuturor functiilor politice detinute de Mihai Chirica, in urma votului dat de Comitetul Executiv in acest sens. Social-democratii au precizat atunci ca au decis sanctionarea edilului iesean in urma atacurilor aduse sefului PSD, Liviu Dragnea, si Executivului condus de Sorin Grindeanu.

Mihai Chirica, dupa ce a ramas fara toate functiile din PSD: Nu ma asteptam la statuie in Kiseleff

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alaturi de viceprimarul Gabriel Harabagiu si Sorin Iacoban la inceputul lunii februarie 2018. Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, a spus atunci ca decizia e definitiva.

Citeste si Ponta, despre excluderea lui Chirica: Dragnea face curatenie pe principiul "niciun pesedist nu mai trebuie sa ramana in PSD"!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Mihai Chirica judecata PSD , #stiri PSD
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5