PSD Arad a exclus un membru care a participat la o intalnire cu Geoana

Joi, 10 Martie 2011, ora 22:02
2274 citiri
PSD Arad a exclus un membru care a participat la o intalnire cu Geoana
Foto: Arhiva

PSD Arad a decis, joi, exluderea din organizatie a lui Marius Lazar, pe motiv ca acesta ar fi participat la intalnirea de la Hotel Ramada organizata saptamana trecuta de Mircea Geoana.

Decizia vine dupa ce Lazar i-a adresat o scrisoare liderului PSD Victor Ponta, in care ii transmite acestuia ca nu va deveni cu adevarat presedintele PSD daca exerseaza "reflexe staliniste", excluzand si intimidand "jumatatea" din partid care nu l-a votat la Congres, noteaza Mediafax.

Ponta, acuzat de "reflexe staliniste" de un membru PSD

In scrisoare, Lazar sustine ca Victor Ponta se afla pe scaunul de presedinte al partidului, dar nu este inca presedinte.

Lazar a detinut functia de secretar executiv al PSD, secretar de stat in Ministerul Muncii si presedinte PSD Arad.

Geoana risca excluderea din PSD: Nastase il acuza ca discuta formarea unui nou partid

Intregul scandal a izbucnit dupa ce lideri ai PSD au acuzat, la sedinta BPN de miercuri, ca fostul presedinte Mircea Geoana ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, sa formeze un partid nou sau o platforma in interiorul PSD.

Surse din conducerea PSD au declarat ca la discutia despre sanctionarea lui Ion Toma, Adrian Nastase le-ar fi spus membrilor BPN ca Geoana, Toma, deputatii Florentin Gust si Radu Coclici, precum si alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu, s-ar fi intalnit saptamana trecuta la Hotel Ramada.

Discutia s-ar fi concentrat asupra initierii demersurilor de infiintare a unui nou partid, propunerea fiind facuta de Toma. Potrivit surselor, Geoana este acuzat ca i-ar fi convins pe apropiati ca ar fi mai oportuna initierea unei platforme in interiorul PSD, care sa se pozitioneze critic fata de actuala conducere.

Sursele au precizat ca majoritatea membrilor BPN a ridicat problema sanctiunii lui Geoana, aflat deja in interiorul unei suspendari de sase luni din partid. Victor Ponta a propus ca, impreuna cu Adrian Nastase si Ion Iliescu, sa aiba o discutie lamuritoare, luni, atat cu Geoana, cat si cu Toma.

Geoana: Nu fac niciun alt partid. Casa mea este PSD

La randul sau, fostul presedinte PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca nu intentioneaza sa infiinteze un nou partid, precizand ca exisat colegi din partid care il suna si-i spun sa faca si "altceva" pentru ca "lucrurile nu merg bine", insa el le raspunde "casa noastra este PSD".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marius Lazar exclus PSD, #Mircea Geoana PSD , #stiri PSD