PSD: Dreptul romanilor din diaspora de a vota la referendum nu va fi restrans

Marti, 10 Iulie 2012, ora 14:00
2086 citiri
PSD: Dreptul romanilor din diaspora de a vota la referendum nu va fi restrans
Foto: Arhiva

Dreptul romanilor din diaspora de a vota la referendum nu va fi restrans sub nicio forma, da asigurari PSD, intr-un comunicat.

"Atragem atentia asupra faptului ca dreptul romanilor din diaspora de a-si exprima votul la referendumul privind demiterea Presedintelui Basescu este unul garantat si nu va fi restrans sub nicio forma", transmit social-democratii.

PSD se delimiteaza si de opinia liderului PSD Italia, Marian Mocanu, care a spus ca diaspora nu ar trebui sa voteze la referendumul pentru suspendarea lui Basescu. "Punctul de vedere exprimat de Marian Mocanu este unul strict personal si nu reflecta in niciun fel pozitia oficiala a PSD. Dimpotriva, PSD se delimiteaza de o astfel de opinie si o respinge in mod categoric", arata social-democratii.

Lider PSD Italia: Romanii din diaspora nu trebuie sa voteze la referendum

PSD ii indeamna pe toti romanii, din tara si de peste hotare, sa se prezinte pe 29 iulie la referendum si sa isi exprime in mod legitim alegerea, indiferent care este optiunea lor de vot.

FADERE isi exprima ingrijorarea fata de evenimentele derulate in ultimele doua saptamani in Romania si solicita urgent Guvernului Romaniei sa faca demersurile necesare pentru a creea toate conditiile ca orice roman din Diaspora sa aiba posibilitatea de vota, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa aminteste ca dreptul la vot este prevazut in Constitutia Romaniei, iar Guvernul are obligatia de a crea toate conditiile pentru ca acest drept sa fie asigurat si respectat.

"Sunt bine cunoscute locurile in care se regasesc cele mai importante comunitati de romani in Europa. De aceea solicitam ca in toate aceste locuri sa fie amenajate suficiente sectii de votare. Conform ultimelor date furnizate de catre Institutele de Statistica din tarile europene in acest moment doar in Diaspora Europeana locuiesc peste 4 milioane de cetateni romani", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele FADERE, Daniel Tecu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PSD vot romani diaspora, #PSD Marian Mocanu, #restrangere vot diaspora , #stiri PSD