PSD face duminica un nou CEx, dar si Consiliu National. Toader va fi si el prezent

Sambata, 15 Decembrie 2018, ora 08:00
4315 citiri
PSD face duminica un nou CEx, dar si Consiliu National. Toader va fi si el prezent
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu a anuntat ca sedinta Consiliului National al partidului va avea loc, duminica, la Palatul Parlamentului incepand cu ora 16:00.

"La Consiliul National se va constitui din nou CN al partidului cu membrii dupa noul statut al partidului, va fi ales presedintele Consiliului National prin vot, conform procedurilor si se vor constitui departamentele de specialitate ale partidului la nivel national si alegerea coordonatorilor departamentelor", a afirmat Codrin Stefanescu, joi, pentru Mediafax.

Totodata, surse politice au declarat ca o noua sedinta a Comitetului Executiv National al PSD va avea loc tot duminica, posibil inaintea celei a Consiliului National, la ora 15:00.

UPDATE: Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat pentru Agerpres ca va participa la sedinta Comitetului Executiv National al PSD de duminica. Totusi, el a precizat ca va participa la sedinta de la ora 16:00, deci nu este clar la ce ora se va desfasura intrunirea Comitetului Executiv al PSD, in contextul in care la acea ora are loc Consiliul National.

Intrebat de jurnalisti daca a fost invitat la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, Toader a raspuns: "Da, am fost invitat. Si da, voi participa. Acum inteleg ca sunt mai multe sedinte. Eu, la cea de la ora 16:00".

Pe 19 noiembrie, presedintele social-democrat Liviu Dragnea a anuntat ca CEx a votat ca Mihai Fifor sa fie presedinte interimar al Consiliului National al PSD.

"L-am propus pe Mihai Fifor ca presedinte interimar al Consiliului National al PSD, avand speranta ca va organiza foarte rapid departamentele partidului. In oglinda cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informatii, propunere, sprijin si va face informari periodice catre premier", a afirmat Dragnea.

La randul sau, Mihai Fifor a explicat ca vrea sa se axeze pe revitalizarea departamentelor Consiliului National al PSD, lucru pe care l-a comunicat si lui Dragnea si Dancila.

"Am discutat si cu domnul Dragnea si doamna premier si am ajuns la concluzia ca avand in vedere perioada destul de complicata din ultima vreme, cred ca voi avea un rol mai important la partid. Eu cred ca a reusi sa revitalizam departamentele Consiliului National inseamna un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivatia mea", si-a explicat Mihai Fifor demisia de la Ministerul Apararii.

La finalul Comitetului Executiv National al PSD de luni, premierul Viorica Dancila a anuntat ca in sedinta au fost discutii despre oportunitatea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor Penale pentru ca articolele declarate constitutionale sa intre in vigoare, urmand ca articolele neconstitutionale sa revina in Parlament.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Consiliu National PSD 16 decembrie, #CEx PSD 16 decembrie , #stiri PSD