PSD si PNL dezmint ca ar intentiona o suspendare a presedintelui

Sambata, 08 Noiembrie 2008, ora 10:16
2114 citiri
PSD si PNL dezmint ca ar intentiona o suspendare a presedintelui

Sugestia lui Dan Voiculescu ca pe seful statului il pandeste o noua suspendare nu a fost gustata nici de consortul PSD, insa nici de PNL, care neaga un astfel de scenariu.

"Problema nu se pune in termenii astia si este gresit sa se puna in termenii astia", a declarat principalul negociator politic al PSD, Viorel Hrebenciuc pentru Cotidianul.

Hrebenciuc a explicat ca in contextul crizei financiare Romania are nevoie de stabilitata atat politica, cat si economica, si nu de detonarea unor noi bombe.

"Credeti-ma, ca am elemente in acest sens. Situatia politica si financiara internationala nu sunt atat de usoare, pe cat o vad unii acum. Este, deci, nevoie de stabilitate politica in tara, mai mult decat oricand", afirma Hrebenciuc.

"Aceasta stabilitate nu poate avea loc fara discutii intre noi, fara sa stam la aceeasi masa, fie ca ne iubim, fie ca nu", a adaugat liderul PSD. De aceeasi parere este si vicepresedintele PSD Cristian Dumitrescu

"Nu s-a discutat despre asa ceva la PSD. Speram ca presedintele va face toate cele necesare ca sa respecte Constitutia", afirma Diaconescu.

Intrebat despre declaratiile lui Voiculescu, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus: "Prefer sa ma abtin de la orice comentariu. Sunt la Paris si sunt rupt de realitate".

Nici liberalii nu au in gand sa-l suspende pe seful statului. "Nu am discutat niciodata cu cineva de la PSD si cu atat mai putin cu cineva de la PC despre acest lucru. Declaratiile lui Voiculescu, precum si cele ale lui Basescu despre desemnarea premierului sunt declaratii electorale.

Eu sunt convins ca Traian Basescu va numi un premier dintre cei care formeaza majoritatea. In Parlament exista o singura majoritate, aceea de 50%", sustine presedintele liberal al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu.

Totodata, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a catalogat afirmatiile lui Voiculescu ca fiind "chestii neserioase", adaugand ca nu le comenteaza mai mult.

Voiculescu l-a avertizat, recent, la Antena 3, pe presedintele Basescu ca "nu trebuie sa considere ca romanii sunt simpli marinari pe vaporul domniei sale" si a sugerat ca i s-ar pregati o noua suspendare daca "va indrazni" sa nominalizeze un prim-ministru de la cei care nu au obtinut majoritatea parlamentara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#322, #suspenda, #Traian Basescu, #presedinte, #PSD, #PNL, #Bogdan Olteanu, #Ludovic Orban , #stiri PSD