PSD solicita comisie parlamentara de ancheta in cazul interceptarilor de la Iasi

Joi, 19 Mai 2011, ora 15:10
1166 citiri
PSD solicita comisie parlamentara de ancheta in cazul interceptarilor de la Iasi
Foto: Ziarul de Iasi

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, joi, ca PSD va cere o comisie parlamentara de ancheta care sa verifice legalitatea interceptarilor de la Consiliul Judetean Iasi.

"Trebuie sa cerem o comisie parlamentara de ancheta, deoarece abuzurile acestui regim au devenit insuportabile si pun in pericol statul de drept. Nu am uitat ca stenograme ale unor interceptari din dosarul Voicu au ajuns in presa intr-o faza a urmaririi penale cand trebuiau sa fie secrete.

Nu am uitat nici de stenogramele din alte dosare, la fel de importante pentru show-ul mediatic pe care ni-l rezerva de fiecare data cand apar probleme serioase acest regim Basescu. Nu am uitat ca nici Laura Codruta Kovesi, care ar trebui sa fie garantul respectarii legii in Romania, a transmis pe mail-ul de la Parchet unui jurnalist date secrete dintr-un dosar al unei persone foarte importante", a sustinut Lia Olguta Vasilescu.

In acest sens, ea a spus ca ce s-a intamplat la Consiliul Judetean Iasi ridica semne de intrebare.

"Ce s-a intamplat ieri (joi n.r.) la Iasi ridica nenumarate semne de intrebare. Noi am vrea sa stim ce cauta inainte de ora 8.00, ora deschiderii sediului DNA, la aceasta institutie domnul Constantin Simirad (seful CJ Iasi n.r.) care este este reprezentantul Puterii in Consiliul Judetean, unde ambii reprezentanti ai Opozitiei au descoperit aparatura de inregistrare in birouri", a completat senatorul PSD.

Vasilescu a mai afirmat ca social-democratii solicita sa se comunice "in ce dosar ar putea fi urmariti penal pentru fapte de coruptie doi vicepresedinti din doua partide diferite, dar care au atributii diferite in cadrul consiliului judetean".

Olguta Vasilescu a subliniat ca parlamentarii PSD din Comisia de control a SRI vor "solicita o comisie de ancheta pentru a verifica existenta actului de autorizare pentru masurile complexe de interceptare audio-video pentru patrunderea in incinte private si publice si punerea de tehnica de interceptare".

Scandal cu spioni la Consiliul Judetean Iasi

Vicepresedintii CJ Iasi, Victor Chirila si Constantin Adascalitei, care au descoperit aparatura de supraveghere in birourile lor, au fost informati, joi, de procurorii DNA, ca exista un dosar penal in care se fac cercetari in ceea ce ii priveste.

Potrivit celor vicepresedinti, care au fost chemati la DNA, joi dimineata, procurorii nu i-au informat asupra obiectului dosarului sau asupra metodei de sesizare.

Scandal cu spioni la Consilul Judetean Iasi: Cei doi vicepresedinti, la DNA

DNA s-a sesizat si a declasat verificari

DNA a declansat verificari cu privire la dezvaluirea actelor procedurale autorizate de instanta in cazul CJ Iasi, in care procurorii anticoruptie fac acte premergatoare urmaririi penale, privind suspiciuni de fapte de coruptie, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei, Livia Saplacan.

Potrivit sursei citate, DNA face verificari cu privire la modul in care acte procedurale autorizate de judecator au fost dezvaluite in cursul desfasurarii anchetei penale, cu riscul periclitarii acesteia.

Totodata, in cazul CJ Iasi procurorii anticoruptie desfasoara acte premergatoare urmaririi penale privind suspiciunea savarsirii de fapte de coruptie, insa reprezentantii DNA afirma ca mai multe detalii nu pot fi date publicitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Lia Oguta Vasilescu PSD, #comisie parlamentara ancheta, #legalitate interceptari Iasi , #stiri PSD