PSD: Traian Basescu face jocuri inutile de cuvinte

Vineri, 12 August 2011, ora 19:30
1177 citiri
PSD: Traian Basescu face jocuri inutile de cuvinte
Foto:Romania Libera

Social-democratii critica declaratiile presedintelui Traian Basescu privind amanarea platii unor drepturi catre pensionari, explicand ca singurul lucru care conteaza este ca acesti oameni nu isi primesc banii, in timp ce seful statului face "jocuri inutile de cuvinte".

"Presedintele spune ca nu este vorba de inghetarea pensiilor din grupele I si II de munca, ci de o amanare a intrarii in plata a drepturilor suplimentare ale acestor pensionari. Traian Basescu face jocuri inutile de cuvinte. Pana in 2014, acesti oameni nu isi vor incasa drepturile, iar acesta este singurul lucru care conteaza", se arata intr-un comunicat PSD.

Social-democratii il ataca si pe Emil Boc, care spunea ca in strategia fiscal-bugetara nu se prevad noi taieri de venituri, confruntand aceasta declaratie cu spusele anterioare ale premierului, care promitea revenirea la salariile din vara anului 2010 ca "o certitudine".

"PSD recomanda premierului si presedintelui sa ia in calcul concedierea ministrilor vinovati pentru rata dezastruos de mica a fondurilor europene atrase de Romania. Din cauza incompetentei sau relei-credinte in atragerea fondurilor europene, Romania a ajuns sa se imprumute atat de mult", se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste mesajul sefului statului catre bugetari, ca "sunt pera multi", social-democratii spun ca declaratia inseamna ca "daca salariatii bugetari vor inapoi banii luati cu japca in 2010, atunci o mare parte dintre ei trebuie sa accepte sa fie concediati".

"A trecut mai bine de un de la taierea salariilor si majorarea TVA. In tot acest timp, Guvernul nu a facut nimic pentru a lua masuri de relansare economica. In schimb, clanurile politico-economice din jurul PDL au prosperat si continua sa prospere. Politica de austeritate impusa in 2010 se dovedeste astazi inutila, iar mult trambitata relansare a Romaniei, doar o minciuna tipica pentru actualul regim", mai spune PSD.

In final, social-democratii avertizeaza ca vor sustine actiunile de protest impotriva Guvernului ale categoriilor afectate de "noile masuri de austeritate".

"Aceste actiuni sunt indreptatite de faptul ca oamenii au fost iarasi mintiti, fiind pusi acum sa plateasca o noua factura a incompetentei actualei puteri", se precizeaza in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a explicat vineri ca in strategia fiscal-bugetara a Executivului nu se vorbeste despre inghetarea pensiilor, ci amanarea unor plati pentru pensionarii din grupa I si a II de munca care s-au pensionat dupa 2001. Aceasta categorie urmand sa nu beneficieze de platile suplimentare care au fost acordate celorlati pensionari.

Traian Basescu a recunoscut ca pensionarul este "indreptatit oarecum" sa intrebe de ce nu primeste aceste plati suplimentare, dar explica faptul ca bugetul de pensii nu isi poate permite acest lucru din cauza deficitului mare si de aceea plata diferentei este amanata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#PSD Basescu pensionari, #PSD pensionari drepturi , #stiri PSD