PSD va face saptamana viitoare noile propuneri pentru Dezvoltare si Transporturi

Duminica, 17 Februarie 2019, ora 14:44
3681 citiri
PSD va face saptamana viitoare noile propuneri pentru Dezvoltare si Transporturi
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Olguta Vasilescu si Mircea Draghici la portofoliile Dezvoltarii si Transporturilor i-a determinat pe cei doi sa isi retraga, in cele din urma, candidaturile. Noile propuneri ale PSD sunt asteptate saptamana viitoare.

Social-democratii se vor reuni, zilele urmatoare, intr-o sedinta a Comitetului Executiv, unde vor decide asupra noilor propuneri pentru cele doua ministere, potrivit unui anunt facut de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, citata de Mediafax.

Olguta Vasilescu a anuntat, marti, ca isi retrage candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii.

La patru zile distanta si Mircea Draghici a spus ca isi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, in contextul in care seful statului nu a dat niciun raspuns in legatura cu nominalizarea sa in functie.

Cei doi social-democrati au fost propusi pentru portofoliile Dezvoltare si Transporturi, inca de la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut, in urma unei decizii luate in CEx al PSD.

saptamana trecuta Klaus Iohannis i-a prezentat Vioricai Dancila motivele pentru care refuza numirea Liei Olguta Vasilescu in Guvern. El a spus ca Vasilescu nu are experienta pentru functia de ministru al Dezvoltarii si a creat haos cat a fost la Ministerul Muncii prin legea salarizarii si cea a pensiilor. Totodata, Iohannis a trecut in revista si profilul conflictual al Olgutei Vasilescu, amintind de declaratiile razboinice, limbajul folosit si atacurile sustinute la adresa justitiei.

Vezi motivele pentru care Iohannis a respins numirea Olgutei Vasilescu

Insa, in acel mesaj Iohannis nu a pomenit nimic despre Mircea Draghici.

De altfel, vineri, premierul Viorica Dancila a declarat ca nu a primit de la Klaus Iohannis niciun raspuns referitor la Ministerul Transporturilor, unde a fost propus Mircea Draghici.

"Nu am pana in prezent niciun raspuns legat de Ministerul Transporturilor, doar refuzul pentru Ministerul Dezvoltarii. Eu cred ca Parlamentul este suveran. S-a votat in Parlament. Dar de ce ma puneti pe mine sa discut despre ce a spus presedintele?

Cred ca presedintele trebuie sa isi asume ceea ce a spus si sa dea dovada de responsabilitate si ma refer aici la Ministrul Transporturilor, cat si la bugetul de stat", a spus Viorica Dancila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Dancila guvern Iohannis PSD numiri , #stiri PSD