Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Puscas: In PSD se adopta metoda "Scoala-te tu, sa ma asez eu"

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:30
1797 citiri

Vasile Puscas a criticat marti modul in care se dezbate reformarea PSD, sustinand ca nu se face altceva decat sa se adopte clasica metoda "Scoala-te tu, sa ma asez eu".

Puscas a declarat ca liderii partidului ar trebui sa asculte deszbaterea despre reforma PSD la nivelul organizatiilor locale, si ca, in plus, se vorbeste prea mult de oameni si prea putin de programe.

"Din pacate, nu se face altceva decat sa se adopte vechea, clasica metoda din Romania, cu 'Scoala-te tu, sa ma asez eu', sperandu-se ca in felul acesta, prin discutia despre anumiti oameni, se si reformeaza totul, uitandu-se ca astazi partidele sunt practic institutii, sunt institutii politice, care au si o anumita osatura, o anumita structura doctrinara, daca sunt partide adevarate si nu sunt simple grupuri si au bineinteles inclusiv proiectii societale si sociale", a declarat Puscas la RFI.

Social-democratul a sustinut ca PSD este mai vulnerabil in prezent, dupa seria de esecuri din ultimii ani.

"PSD este mai vulnerabil acum din cauza ca, din nefericire, dupa o suita de nereusite in alegerile din 2007 pana acum, totul s-a concentrat pe prezidentialele din 2009, suntem in situatia de a constata ca lucrurile spuse si unele facute au fost in van, au fost mai degraba adresate spre a satisface orgoliul si interesele unor persoane din varful partidului si mai putin de a dezvolta strategii ale social-democratiei in Romania, dar nici cu PD-L nu mi-e rusine".

El a apreciat ca partidele din Romania au tendinta de a merge mai degraba spre Orient, decat spre vest.

Puscas si-a criticat colegii de partid, sustinand ca unii s-au preocupat mai mult de averile personale, decat de binele populatiei, in ultimii 20 de ani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vasile Puscas reformare PSD, #Vasile Puscas PSD , #stiri PSD