Razboiul Dragnea-Grindeanu, faza sictir

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 14:03
6401 citiri
Razboiul Dragnea-Grindeanu, faza sictir

Suntem ca la balamuc. PSD se zbate sa-si darame propriul guvern si, in acest scop, curteaza UDMR. Guvernul PSD se apara de PSD, iar PSD pretinde ca guvernul PSD nu-l mai reprezinta. Ca urmare, PSD acuza guvernul de lovitura de stat, adica exact ceea ce spune guvernul PSD despre PSD.

Fireste, UDMR ii tine pe toti in sah, conform obiceiului, urmand sa se sfatuiasca la Cluj incotro va apleca balanta, in functie de cine plateste mai bine, bineinteles in natura. Nu in bani, ca banul e ochiul dracului. In avantaje, ceva deosebit de atragator atunci cand doi se cearta, iar al treilea, inevitabil, castiga.

Ne aflam in faza cand romanii s-au impartit in doua tabere: tabara celor din PSD care sunt impotriva PSD si tabara celor care nu mai sunt in PSD, dar combat impotriva celor care inca mai sunt in PSD si care ii exclud pe ceilalti din PSD. Sictir!

Am senzatia ca privesc neputincios la canibalizarea partidului majoritar, cel mai puternic, mai votat, mai aplaudat si laudat din Romania, ajuns jucaria leadershipului Dragnea, care cand se priveste in oglinda, crede ca el e cel mai iubit dintre pamanteni.

Zic jucarie, pentru ca pana acuma Dragnea s-a jucat cu partidul cum se joaca fetitele cu papusa si baietii cu trenuletul. Mai intai, s-a gudurat pe langa Ponta ca un catel, pana i-a tras presul de sub picioare, apoi a tras covorasul de sub talpile lui Zgonea pana l-a adus la stadiul de persoana fizica, iar acum ii da ghionturi lui Grindeanu pe scara, ca sa-i faca vant de-a brebeleacul si sa aduca liniste in tara.

Sa fim seriosi! Ii pasa lui Dragnea de linistea tarii cum imi pasa mie de furtuna iscata recent in Sahara. Leadershipului ii pasa de propria liniste, tulburata de procesul fostei sotii, unde CCR le-a si intins la amandoi o mana de ajutor, sfatuind guvernul si Parlamentul sa stabileasca un prag, parca anume pentru ca prejudiciul abuzului de serviciu al celor doi sa nu ma bata la ochi.

In opinia mea, daca Grindeanu scotea un prag convenabil pentru fosta sotie si ilustrul ei fost sot, nu mai trebuia nici evaluarea ministrilor, nici remanierea guvernului, nici schimbarea premierului si nici convocarea Parlamentului in weekend.

Dar intrucat Grindeanu n-a batut palma cu respectivul fost sot al respectivei foste consoarte, ministrii si-au dat demisia, partidul face motiune de cenzura, ALDE ii tine isonul, UDMR castiga tot ce poate castiga atunci cand doi se cearta, Parlamentul lucreaza in draci si risca sa nu plece prea curand in vacanta, alesii dezbat motiunea, o aproba sau o resping, iar presedintele asteapta sa vada ce face coalitia ca sa iasa din propria criza.

Cel mai ciudat aspect al razboiului fratricid din PSD mi se pare insa faptul ca unii din cei chemati in weekend ca sa semneze motiunea sunt chiar ministrii din guvern, a caror misiune aproape imposibila este sa-si aprobe propria incompetenta, ca sa fie dati afara dintr-o institutie in care nici ei nu mai stiu daca se mai afla sau nu, intrucat multi si-au dat demisia, dar au ramas pe post pana la noi ordine.

Ale cui ordine? Ei spera ca ale lui Dragnea si Tariceanu. Daca vor fi ale Grindeanu si Ponta, au dat-o in bara. Nu va mirati. Spuneam de la inceput ca totul e ca la balamuc.

Dar pe mine nu balamucul insusi ma mira, cat faptul ca o atata gramada de oameni in toata firea, votati recent, alesi in majoritate, si convinsi ca ei reprezinta vointa alegatorilor, se iau dupa mintea unuia singur si, in loc sa se intrebe daca nu cumva respectivul e scapat de la balamuc, se pregatesc sa plonjeze de pe trambulina intr-o piscina superba, dar fara vreo garantie ca este apa inauntru.

Asta o vor afla abia cand vor ajunge jos. Fireste, nu vor afla ei, pentru ca tocmai isi sparg capul, dar vor vedea ceilalti, care acum ii privesc si nu-i opresc, asteptand sa vada ce se intampla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#motiune de cenzura depunere, #motiune de cenzura votare, #motiune de cenzura, #Sorin Grindeanu prim ministru, #Liviu Dragnbea preseidinte PSD , #stiri PSD