Reportaj Ziare.com: Culisele Consiliului National al PSD

Joi, 04 Februarie 2010, ora 18:24
3664 citiri
Reportaj Ziare.com: Culisele Consiliului National al PSD

Social democratii s-au strans la Palatul Parlamentului inca de la primele orele ale diminetii si, pana au luat cuvantul, fiecare si-a discutat optiunile, grupurile de sustinere parand a fi deja formate.

Un social democrat din esalonul doi declara intr-un grup restrans ca totul este complicat si se pare ca fiecare dintre ei se cumpara si se vinde pe sine de cel putin trei ori pe zi. Cam asta pare a fi atmosfera la sedinta de joi a PSD, cand fiecare discuta si negociaza cu fiecare.

Printre primii lideri social-democrati care au sosit la sedinta s-au numarat Victor Ponta, Constantin Nita, Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea.

Deputatul PSD Victor Ponta a discutat minute bune cu Valeriu Zgonea si Gheorghe Nichita, in timp ce Liviu Dragnea era destul de atent la ceea ce spunea Ciocan Gheorghe.

Adrian Nastase a ajuns la Congresul PSD in jurul orei 11:20 si dupa ce nu a vrut sa divulge presei intentiile sale privind candidatura la sefia partidului s-a dus sa isi salute colegii.

In urma lui a aparut si Mircea Geoana. Liderul PSD a dat declaratii presei, dupa care s-a dus sa dea mana cu membrii de partid.

Radu Mazare a sosit si el cu zece minute inainte de ora 12:00 impreuna cu colegul sau de la Constanta, Nicusor Constantin. Acestora li s-a alaturat la un moment dat si Marian Oprisan, liderul PSD Vrancea, care era dezamagit ca in ziua de astazi spunerea adevarului a devenit un delict.

Miron Mitrea si-a aratat intentiile serioase de a candida impartind colegilor o brosura prin care le arata care ii sunt proiectele, sub motto-ul "PSD revine la PUTERE!".

Flacara violet e la Congres?

Chiar daca la inceputul discursului pe care l-a sustinut Adrian Nastase a glumit pe tema flacarii violet, aceasta culoare nu a fost lipsita din peisajul Consiliului National al PSD.

Fostul premier a spus ca nu flacara violet i-a adus aici pe social democrati, insa unii dintre ei purtau cravate de aceasta culoare. Mai mult chiar pe mesele de pe hol erau "dotate" cu servetele mov.

Cum se izoleaza un membru PSD

In ciuda faptului ca in declaratiile publice majoritatea au facut apel la pace si cei care candideaza i-au asigurat ca ii vor iubi in continuare si pe cei care nu voteaza se pare ca in spatele cortinei lucrurile stau diferit.

In grupurile social democratilor adunati la Congresul National al PSD circula zvonul ca tinerii social democrati care au fost impotriva ca Viorel Hrebenciuc sa ocupe din nou postul de lider de grup al deputatilor vor trece la grupul independentilor, sau direct la PD-L.

Acest zvon pare sa fi fost lansat intentionat tocmai pentru a-i izola pe tinerii social democrati in interiorul partidului, iar aceasta practica a mai fost utilizata pana in prezent in PSD.

Europarlamentarii au venit si ei la Congres

Si europarlamentarii social democrati au venit la Congresul PSD, printre acestia numarandu-se Adrian Severin, Corina Cretu si Daciana Sarbu. Severin le-a spus colegilor ca trebuie sa aplice regulile din rugby ca sa mearga mai departe, sa arunce mingea in spate ca echipa sa poata inainta.

Pentru a nu-i plictisi pe cei prezenti in sala presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, le-a transmis colegilor care au luat cuvantul ca in cazul in care vor depasi cinci minute vor fi desemnati din oficiu candidati la alegerile prezidentiale.

Si daca e sa se ia in considerare acest principiu, Ion Iliescu ar putea fi urmatorul candidat pentru ca a tinut un discurs de aproape jumatate de ora.

Spre final, fostul sef de stat a fost electrizant si toti social democratii s-au ridicat si l-au aplaudat.

Pandele s-a certat cu Vanghelie

Desi finalul intalnirii social democratilor trebuia sa fie pasnic, lucrurile nu au stat chiar asa din cauza unui scandal dintre primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, si Marian Vanghelie.

Presedintele PSD Bucuresti l-a acuzat pe Pandele ca avea geci cu Elena Udrea in organizatia din Ilfov, dar el a luptat si a castigat acolo alegerile.

Dupa mai multe ore de discutii si negocieri, social democratii s-au retras urmand sa se intalneasca pe data de 20 februarie la Congresul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#membru PSD vanzare, #PSD revine putere , #stiri PSD