Scandal si intreruperi la sedinta Comisiilor de buget-finante

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 17:09
1759 citiri
Scandal si intreruperi la sedinta Comisiilor de buget-finante

Lucrarile de la Comisiile de buget-finante au fost intrerupte din nou dupa ce membrii PSD au parasit sala nemultumiti ca la dezbateri nu sunt prezenti si reprezentantii principalilor ordonatori de credite.

Social-democratii au afirmat ca lipsa ordonatorilor de credite este un semn ca ministrii Guvernului Boc nu sunt interesati de bugetul pe 2010 si ca sunt, probabil, plecati la schi.

"O chestiune care e prioritate 0 pentru Romania trebuie sa fie o prioritate 0 si pentru ordonatorii de credite. E un semnal ca avem ministri dezinteresati de bugetul pe 2010", a declarat Viorel Stefan, presedintele Comisiei din cadrul Camerei Deputatilor.

Stefan a precizat ca prezenta ordonatorilor de credite a fost stabilita in urma cu doua zile si a fost unul dintre primele voturi din comisie. El spune ca presedintele CNA asteapta sa intre la dezbateri de cateva ore, in timp ce ministrii importanti "care gestioneaza miliarde de euro pe 2010" sunt plecati in weekend.

Deputatul PD-L Petru Calian spune, insa, ca ordonatorii de credit nu erau obligati sa participe la dezbateri si ca au trimis cate un reprezentant pentru ca s-a stabilit ca o persoana secundara sa participe atunci cand acestia lipsesc.

"Dansii si au ordin de la partid sa boicoteze dezbaterile. PSD nu mai recunoaste nici puterea votului. Sa vad cand urmeaza curtea de conturi sa vad daca vine domnul vacaroiu sau e si el la schi. Ordonatorii de credite nu au avut niciodata obligatia. De data asta se intampla lucruri trasnite", a declarat democrat-liberalul dupa ce social-democratii au parasit sedinta.

Parlamentarii PSD au decis dupa cateva minute sa revina la lucrarile din Comisia de Buget-Finante. Ei au decis ca ordonatorii care lipsesc de la dezbateri sa fie convocati la finalul sedintei.

La scurt timp a aparut ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a inceput prin a-si cere scuze pentru tinuta sa, dar a foat anuntat in ultimul moment ca trebuie sa fie prezent la discutii.

"Vreau sa-mi cer scuze pentru ca am fost anuntat acum un sfert de ora si, dat fiind tinuta pe care o am, va rog sa acceptati prezenta mea in conditiile actuale", a spus Videanu.

El a continuat precizand ca el, in calitate de ministru, sustine varianta de buget alocata institutiei pe care o reprezinta propusa de guvern.

Membrii comisiilor parlamentare de buget-finante au votat sambata dimineata prelungirea programului dezbaterilor pana inspre miezul noptii, parlamentarii fiind decisi sa analizeze intr-o singura zi toate amendamentele ramase si sa finalizeze modificarile aduse bugetului pe 2010.

De asemenea, parlamentarii au hotarat sa inceapa tot sambata si dezbaterea bugetului asigurarilor sociale.

Comisiile parlamentare de buget finante au reluat sambata dimineata dezbaterile pe tema bugetului pe 2010, dupa ce, in primele doua zile, nu au reusit sa se puna de acord decat pe 247 de amendamente din cele peste 6.000 depuse la acest proiect legislativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#sedinta Buget ordonatori credite, #PSD Buget ordonatori credite, #dezbateri Buget blocate , #stiri PSD