Un primar PSD a vrut sa isi dea demisia de onoare dupa ce a fost condamnat, dar nu l-a lasat partidul

Marti, 17 Iulie 2018, ora 17:37
6528 citiri
Un primar PSD a vrut sa isi dea demisia de onoare dupa ce a fost condamnat, dar nu l-a lasat partidul
Foto: Facebook/ PSD

Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni din judetul Giurgiu, condamnat la 3 ani de inchisoare in prima instanta, si-a dat demisia de onoare, insa dupa 3 zile a revenit in functie, la presiunile partidului.

Jean Jipa a fost condamnat, in 9 iunie, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in prima instanta, pentru delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu.

Vestea a venit ca un soc pentru angajatii primariei care i-au cerut lui Jipa sa nu renunte la functie, pentru ca este un lucru nedrept, insa primarul s-a tinut pe pozitii... pana a intervenit partidul.

El a povestit pentru Recorder.ro cum Niculae Badalau, liderul PSD Giurgiu, s-a deplasat in acea perioada la Ogrezeni, care este si comuna sa natala, si l-a chemat la discutii.

Pretextul invocat de Badalau a fost ca a venit sa toaleteze pomii din curtea casei parintesti, potrivit Recorder.ro. In discutia purtata, acesta i-a reamintit primarului Jipa ca atunci cand a obtinut functia de primar a candidat pe listele PSD si nu pe persoana fizica, sfatuindu-l totodata sa se razgandeasca.

"Atunci cand mi-am dat demisia am stiut de ce mi-o dau. Am vrut sa fie un exemplu, ca niciun penal nu are ce sa caute intr-o functie publica si sa aiba pixul de ordonator de credite in mana, prin care sa se scurga banul public! Dar, ulterior am constatat ca oamenii au zis 'Nu! Ca daca te duci tu, ne ducem si noi dupa tine! Vino inapoi!'.

Incepand din familie, consilierii locali... pai ce vreti sa va spun? Ca au fost barbati, consilieri locali, care au plans in hohote? Cand mi-am dat demisia, am zis sa nu stirbesc nici imaginea partidului. Eu n-am candidat pe persoane fizica, eu am candidat pe listele unui partid", si-a explicat demisia Jiba pentru jurnalistii publicatiei amintite.

Apoi, a povestit discutia purtata cu liderul PSD Giurgiu.

"Domnul Badalau (Niculae - n.red.), locuind in aceeasi comuna cu noi, imediat dupa demisia mea, are o gospodarie unde locuieste mama sa si era angrenat in ceva activitati gospodaresti si m-a chemat la dansul acolo, la maica-sa la gospodarie si mi-a zis ca ar fi bine, potrivit datelor pe care le-a obtinut si dansul din localitate, de la oameni, ar fi bine sa revin asupra deciziei, ca singurul care ar putea face situatia in care se afla localitatea acuma as fi eu", a marturisit primarul.

La trei zile dupa ce si-a dat demisia de onoare si dupa discutia cu Badalau, Jipa a transmis un comunicat in care anunta ca emotia creata in jurul demisiei sale l-a facut sa se razgandeasca.

Iata reportajul realizat de Recorder.ro:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#primar PSD demisie onoare, #primar Ogrezeni demisie onoare, #primar Ogrezeni discutie Niculae Badalau , #stiri PSD