Zeci de excluderi la PSD Olt

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 23:41
5053 citiri
Zeci de excluderi la PSD Olt

Conducerea PSD Olt a decis joi, in cadrul Comitetului Executiv, excluderea din partid a 12 consilieri municipali si orasenesi si a altor zeci de membri.

Cele mai multe excluderi au fost facute la Caracal, unde din cei sase consilieri municipali au fost exclusi cinci, printre care si viceprimarul Valerica Ionescu. In semn de protest, primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, vicepresedinte al PSD Olt, s-a autopropus pentru excludere. "Daca tot m-au lasat fara viceprimar si consilieri, atunci eu ce sa mai fac? Am cerut sa ma excluda si pe mine din partid, ca sa stiu o treaba", a declarat corespondentului NewsIn primarul municipiului Caracal.

Aceeasi decizie de excludere a fost luata si in cazul unor alesi locali din Slatina, Draganesti si Corabia. De la Slatina, potrivit unor surse, din cei trei consilieri a fost exclus unul, iar la Draganesti si Corabia au fost dati afara din partid cate trei consilieri. Decizii de excludere au fost luate si in privinta a zeci de membri de partid din organizatiile locale amintite, majoritatea membri ai organizatiei de la Slatina.

"Nu stiu ce se intampla in organizatie. Eu ieri am fost plecat si astazi am aflat ca mi-au fost exclusi din partid trei consilieri, ca asa vrea Gino Cococi (n.r. - presedinte al organizatiei PSD Corabia). Le-am spus ca mi se parea normal sa fiu intrebat, pentru ca sunt primar PSD. Daca nu mai ma vor, pot sa ma excluda si pe mine", a declarat primarul orasului Corabia, Theodor Barbu, care sustine ca nu cunoaste care sunt motivele care au stat la baza deciziei luate.

,,Consilierilor mei li s-a reprosat ca nu s-au implicat in viata comunitatii si ca in campania de la prezidentiale nu l-au sustinut pe Geoana. O tampenie", a mai afirmat viceprimarul PSD Olt Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal.

Consilierii locali exclusi de conducerea PSD Olt din partid i-au sustinut la alegerile interne din vara la sefia organizatiei pe senatorul Ion Toma si deputatul Florin Iordache, contracandidatii actualului lider, Paul Stanescu.

Deputatul Florin Iordache a declarat pentru NewsIn ca este vorba de "incalcarea grava a statutului".

"Parerea mea este ca se incearca ruperea organizatie, una dintre cele mai bune din tara. Noi, in loc sa strangem randurile, sa aducem oameni noi langa noi si sa fim preocupati de problemele oamenilor, care sunt din ce in ce mai multe si mai grave, ne luptam intre noi", a afirmat Iordache. Intrebat daca situatia de la Olt este cunoscuta de conducerea centrala, deputatul a raspuns afirmativ. "Situatia va fi analizata luni in sedinta BPN, la care voi merge si eu", a mai declarat Iordache.

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, nu a putut fi contactat. Prim-vicepresedintele PSD Olt, Dan Sova, a refuzat sa faca orice comentariu cu privire la deciziile luate de conducerea organizatiei in prezenta sa.

Organizatia de la Olt a PSD este macinata inca din primavara de lupte interne, care s-au accentuat odata cu alegerile pentru sefia PSD Olt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#excluderi PSD Olt, #Dan Sova PSD , #stiri PSD