Ziare.com

PSD pune presiune pe democrat-liberali

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 23:53

   

PSD pune presiune pe democrat-liberali
Dupa o serie de actiuni politice oarecum ratate ale partidelor de Opozitie, deghizate glamuros in actiuni de comunicare, fara prea mare credibilitate politica, iata ca PSD si Victor Ponta sparg gheata. Pun presiune in mod inteligent pe partidul lui Traian Basescu. Cum? Atacand legatura directa dintre partid si societate.

Ambele partide de Opozitie, PNL si PSD, au incercat sa persuadeze opinia publica prin intermediul media. Sa acumuleze puncte empatizand cu victima, cu cetateanul afectat. In cea mai mare parte au reusit. In special datorita masurilor extreme de austeritate pe care PD-L le incearca pe pielea unor categorii neajutorate si dependente de stat.

Si nu e vorba de cele cateva salarii si pensii nesimtite pe care in mod populist Traian Basescu, Emil Boc si membrii Guvernului si PD-L le arata cu degetul ca fiind principalele cauze ale dezastrului bugetar. E vorba de cele cateva sute de mii de bugetari care traiesc cu un salariu care nu le garanteaza un trai decent.

Si mai e vorba de cele cateva milioane de pensionari care se zbat intre o luna si alta nestiind ce sa cumpere, medicamente sau alimente. Cine poate fi atat de orb incat sa nu observe ca cele doua categorii, in mod incorect si injust, sunt puse pe patul de sacrificare?

Cu cateva luni in urma imi puneam intrebarea daca este Ponta capabil sa reformeze PSD-ul. Ei bine, inca nu as putea raspunde in mod cert la aceasta intrebare. Insa, sunt cateva semne care arata ca PSD, in special Victor Ponta, incearca sa faca o politica inteligenta. Cel putin acum, cat timp este in Opozitie.

Actiunea pe care PSD o va face impreuna cu sindicatele in ziua votarii motiunii de cenzura face parte din acele actiuni politice destepte pe care numai un lider priceput sau bine sfatuit le poate face. In plus, ea este inspirata din realitatea locala.

Victor Ponta a relatat ca ideea i-a venit intr-o vizita la Vaslui, in colegiul lui Marian Sarbu, in discutia cu un pensionar. Batranul spunea ca are incredere in liderul UNPR ca va vota pentru motiune si nu-i va scadea pensia. Si atunci, bum! I-a venit ideea sa puna presiune pe PD-L la nivel local. Sa-i loveasca cu propriile masuri.

Ce va face in mod concret PSD? Impreuna cu sindicatele, membrii social-democrati vor picheta cabinetele parlamentare din colegiile uninominale ale reprezentantilor PD-L si ale celorlalti implicati in "genocidul social".

In plus, vor imparti diverse materiale promotionale prin care ii vor face cunoscuti pe parlamentarii PD-L, UNPR si UDMR care sustin scaderea pensiilor si salariilor. In orice caz o actiune concertata. Daca va fi bine pusa la punct, in mod cert se va crea o presiune mare.

PSD a vazut ceea ce PNL nu a fost in stare sa vada. A vazut greseala pe care o fac partidele cand intra la guvernare si rup relatia dintre ele si societea civila, grupuri de interese si populatie. O greseala pe care si ei au facut-o in perioada 2000-2004 si nu numai.

Intre un partid si cetateni exista diverse legaturi, de reprezentare, de comunicare, de incredere. Intre PD-L si cetateni, in special cei afectati, aceasta legatura este in acest moment scurtcircuitata, afectata, lipsita de incredere. PSD a observat cu abilitate acest lucru.

Nu va fi usor sa capitalizeze increderea celor afectati, in special a celor dezamagiti de masurile de austeritate ale partidului si liderului pe care i-au votat in ultimele patru cicluri electorale. Insa, cu astfel de actiuni PSD nu are decat de castigat in fata electoratului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6048 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
65 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Venim de acasă" sau ,doar pană ajungem la putere!Ca soarecele la gaură!

Reale probleme au toti pensionarii !
Moral insă,fată de aceea care au iesit la pensie l 38 femeile si peste 42 bărbatii,din sectoare,din
sectoare care i-au solicitat fie fizic (mai putin)
fie intelectual;sau cerand abilităti siconcentrare,
chiar dacă cu mai putină carte,fată de acestia
guvernantii sunt nepăsători,"concentrandu-si"
interesul spre pensiile sociale de 300-350 lei!?
Despre salariati ce să ami spun.Cu greu mi-am
crescut copii (anii 70-94) si i-am sprijinit să-si
dobandească profesii BUNE,avand două salarii de profesori!Asa că-i inteleg perfect pe colegii mai tineri,mai ales cand fac si navetă.
Toti acestia sunt la limita traiului decent!In timp ce unii,nu prea "munciti" agonisesc cat pentru
3 generatii.
Mai este nevoie să-i atate psdul,in care de fapt numai au incredere?
Zice Cosmin Dima:Psd a văzut ceea ce PNL nu a fost in satare să vadă!(Probabil,a vrut să zică PDLul nu a vrut să vadă!)O greseală pe care nici ei nu au văzut-o in 2000/2004.
Foarte bine DACĂ AU INŢELES-O!Să vină la guvernare...dar nu in limba maghiară!

 

Mi se pare absolut normal !!

Ce mira acest aspect ??? si mai ales pe cine ?? Pai credea-ti ca numai in pd-l sant baieti destepti ? [ chiar sant , in afara de cei de la udmr care il invata ce sa spuna prin boc ???] Se pare ca toate sant facute cu cap si nu numai in capul lui ponta !! Bravo lor ! Important ca CINEVA VREA SA SCOATA TARISOARA asta minunata din rahatelul facut de boc , videanu , beeeeeerceanu si mai ales blonda ciudata si lacoma . A si biinteles sub umbrela marinarului libidinos si iubitor al licorilor bahice cu 40 grade !!

 

I-auzi comedie la dl ORD!

..GUVERNUL-STATUL-nu este societate de binefacere!
Dar politicienii ce vor forma guvernul,sunt niste nesimtiti cand vin la putere,tocmai pe promisiuni că sunt ORGANIZAŢII DE BINEFACERE?
Să păcălesti (hai!)naivii,că ce nu vă dă liberalii,vă dăm noi si mai promulgăm si legi in acest sens?Iar la 1,5 ani,după ce s-a furat in draci pentru alegeri,scene,partii,patinoare,strand,
să spui:dă-te cu schiurile,cu patinele,fă baie in strand,dar renuntă la medicamente,la statiune,la
cablu,la telefon,la...la....Si asta poate fi valabil penmtru,indiferent cine ar fi la putere!
Pentru acest lucru se fac alegeri si se cere
schimbare!Să vină cei care stiu să le dră*** pe toate,in timp!Că si Ceausescu făcea cincinale in 4,5 ani;si mai vroia să construiască socialismul si
comunismul,cat timp trăieste el!Le-o fi terminat in
RAI sau In IAD?

 
 

 

Cine-i....

.... stirbul protestatar din fotografie? Noul besendist atras de promisiunile lui Victoras Tzitzilescu cel Pitic, un vechi membru besendist din ograda lui Vanghelie, sau un sustinator pasionat de Prostanacul de Dabuleni?
In orice caz, indiferent cine este stirbul, este vai de besendeul care iese la defilare cu unul cu un singur dinte'n gura - toavaras de lupta al toasei Gaura lu' Vasile.
P.S.
Cine stie, poate protestatarul o fi Vasile a lu' Gaura care isi scoate foamelia la defilare cu balonase rosii.

 

EVRIKA !

Stirbu' din fotografie este omul Prostanacului. Nu exista nici-un dubiu. Pe balonul din stinga scrie clar Mircea Geoana !!!!!!!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor