Ponta va discuta cu senatorul Ion Toma despre excluderea acestuia din PSD

Duminica, 06 Martie 2011, ora 16:03
2424 citiri
Ponta va discuta cu senatorul Ion Toma despre excluderea acestuia din PSD
Foto: Arhiva

Liderul social-democrat Victor Ponta a anuntat ca a fost informat de catre organizatia PSD Olt despre propunerea de excludere din partid a vicepresedintelui Ion Toma, urmand sa aiba o discutie pe aceasta tema si cu fostul sef al filialei.

Victor Ponta a precizat ca nu se va pronunta asupra acestui caz pana cand nu asculta ambele parti implicate.

"Am fost informat cand am ajuns in Bucuresti (de la Atena-n. red.) de catre colegii de la Olt. Trebuie sa discut si cu domnul Toma. Am cultura de magistrat de a asculta ambele parti. Dati-mi voie sa discut cu ambele parti inainte de a ma pronunta", a spus Ponta.

Conducerea PSD Slatina a decis joi seara, conform presedintelui organizatiei Marius Oprescu, excluderea din partid a senatorului Ion Toma, hotararea fiind adusa la cunostinta BPJ al PSD Olt in sedinta de vineri si transmisa BPN pentru confirmare, informeaza corespondentul NewsIn.

"Comitetul Executiv al PSD Slatina a hotarat in sedinta de aseara (joi seara, n.r.) suspendarea din partid, pe un an de zile, a senatorului Ion Toma si inaintarea catre conducerea centrala a propunerii de excludere. Biroul Permanent Judetean al PSD Olt a validat in sedinta de astazi (vineri, n.r.) decizia Comitetului Executiv Municipal al PSD Slatina.

Referatul care a stat la baza deciziei de suspendare si a propunerii de excludere din partid a fost intocmit de mine in urma semnalelor primite de la colegii din organizatie", a declarat vineri presedintele organizatiei PSD Slatina, Marius Oprescu, vicepresedinte al PSD Olt si membru BPJ al PSD Olt.

Potrivit acestuia, decizia de suspendare si propunerea de excludere au la baza cauze multiple legate de activitatea senatorului Ion Toma.

"Noi nu am luat nicio decizie de excludere, ci organizatia din care domnul senator face parte. Noi am luat doar act de ea in cadrul sedintei BPJ de astazi. Eu mi-am spus punctual de vedere. Nu sunt de acord, eu am colaborat bine cu domnul Toma, dar, cei de la municipiu, de la Slatina stiu de ce au facut propunerea. Noua ni s-a spus ca nu s-a implicat in activitatea organizatiei, ca nu a participat la sedinte", a declarat, pentru Newsin, Constantin Rotea, vicepresedinte PSD Olt si membru al BPJ al PSD Olt.

Acesta a mai precizat ca decizia organizatiei municipale a fost adusa la cunostinta membrilor BPJ al PSD Olt de catre secretarul organizatiei Constantin Nedelea.

"Am aflat si eu despre decizia colegilor mei...Nu pot sa spun decat ca decizia este incorecta si nestatutara. Am inteles ca mi s-a imputat ca nu am participat la sedinte. Nu stiu la care sedinte trebuia sa particip. Eu sunt simplu membru de partid in PSD Olt, chiar daca sunt vicepresedinte la nivel national", a declarat senatorul Ion Toma, vicepresedintele PSD.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ion Toma PSD Olt, #Toma suspendat PSD Olt, #Ion Toma Victor Ponta , #Victor Ponta
Comentarii
Poza emil reloaded
emil reloaded
rank 1
Am cultura de magistrat de a asculta ambele parti
Poza Westrop
Westrop
rank 5
pentru neparticipare la sedinte multi ar trebui dati afara incepand cu Parlamentul:-)