Dancu (PSD): PC deja si-a gasit un alt client

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 22:35
2153 citiri
Dancu (PSD): PC deja si-a gasit un alt client
Foto: Arhiva

Sociologul Vasile Dancu este de parere ca din anuntata alianta pe care o vor face PNL si PC vor avea de castigat toate partidele, desi pe termen scurt este posibil ca PSD sa fie pierzator.

"Cred ca este foarte bine ca se realizeaza aceasta alianta, desi spunand asta cred ca n-o sa fiu pe placul multor colegi din PSD, care se simt parasiti. Vor fi probabil unii colegi din PSD care nu vor privi cu ochi buni aceasta miscare a Partidului Conservator. Eu as vrea sa spun ca este un lucru bun pentru ca este binevenita o clarificare ideologica pe partea dreapta, desi foarte multe forte politice se inghesuie acum pe partea dreapta. Paradoxal, relatiile dintre PC si PSD ar putea fi mai bune dupa ce au plecat cei din PC. (...)

As putea spune ca aceasta miscare afecteaza un pic PSD, cu numarul de parlamentari. Primul care pierde pe termen scurt este PSD, dar pe termen mediu si lung cred ca schimbul este echitabil si cred ca o sa castige cu totii. Si PNL, si PSD. Si, evident, si PC, ca deja si-a gasit un alt client", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, social-democratul Vasile Dancu.

Sociologul crede ca ceva "costuri" va avea si PNL, atunci cand se vor face listele cu candidati pentru alegerile locale sau generale. "Cred ca, in perspectiva viitoarelor alegeri, PSD scapa si de o povara. Intr-un fel, PNL a luat +-ul, a luat crucea de la PSD+PC si si-au mutat-o lor. Si-au luat si o problema. Vor trebui sa dea locuri in judete, sa negocieze cu PC, care stim ca este un partid foarte dinamic electoral si cu o televiziune puternica, dar, pe de alta parte -. Si asta e o enigma pentru mine - nu reuseste sa obtina singur pragul electoral", a mentionat sociologul clujean.

PNL face alianta cu Partidul Conservator (Video)

In privinta aliantei in care sa fie inclus si PSD, Vasile Dancu este mai rezervat, considerand ca trebuie clarificate mai intai unele aspecte. "Daca PC a facut o alianta cu PNL nu inseamna automat ca si PSD se va duce fara niciun fel de discutii, pentru ca PSD va fi pus sa faca o analiza foarte serioasa: cat din cuantumul situatiei de criza de la noi vine din politica de dreapta, sa vada cat vine din efectul mondial al crizei si cat vine pur si simplu din nepriceperea guvernantilor. Acesta este un lucru pe care noi trebuie sa-l avem foarte clar atunci cand vom negocia cu liberalii", a opinat Vasile Dancu.

In opinia acestuia, respectiva alianta stanga-dreapta ar trebui sa aiba alt scop decat schimbarea guvernarii si preluarea puterii.

BPC al PNL a votat in unanimitate constituirea aliantei de centru-dreapta intre PNL si PC, insa decizia finala va apartine Delegatiei Permanente care va fi convocata pe 10 ianuarie si care are, conform Statutului PNL, indrituirea de a consacra astfel de colaborari. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca alianta cu PC, acceptata in unanimitate de Biroul Politic Central, are la baza compatibilitatea doctrinara si ideologica dintre cele doua partide, motiv pentru care va fi intitulata Alianta de Centru-Dreapta. El a precizat ca alianta intre PNL si PC este un pas catre o constructie politica mai larga, care vizeaza si PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alianta PNL PC, #PSD PNL PC , #stiri PSDPC