Protest la Ministerul Culturii pentru demisia lui Puiu Hasotti

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 13:53
1984 citiri
Protest la Ministerul Culturii pentru demisia lui Puiu Hasotti

Peste 100 de reprezentanti ai Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) Romania Film au protestat miercuri in fata Ministerului Culturii, acestia solicitand demisia ministrului Puiu Hasotti, au declarat reprezentantii Sindicatului RADEF Romania Film.

"Vrem demisia ministrului Puiu Hasotti pentru faptul ca a emis ordinul numarul 2483, din 19 septembrie, prin care a numit in Consiliul de Administratie al RADEF un fost director general la Regiei, care incheia contracte in defavoarea acesteia, facea licitatii fara avizul Consiliului de Administratie, fara avizul Comitetului de Resort. Acesta, Maxim Meca, a fost cercetat de Comisia Disciplinara. Pana la urma si-a dat demisia si nu stim in baza caror criterii profesionale ministrul il pune din nou pe acest domn.

Cultura a ajuns, din pacate, pe mana cui nu trebuie. Ministrul Hasotti nu are ce cauta, din punctul nostru de vedere, la Cultura. El nu vrea decat desfiintarea Regiei RADEF Romania Film sau transformarea acesteiaa in companie nationala si vinderea la pachet, pentru ca de acolo se pot scoate bani", au mai spus pentru NewsIn reprezentantii Sindicatului.

Sindacalistii sustin ca vor continua sa protesteze si in zilele urmatoare.

"Noi am facut o adresa premierului Victor Ponta si Comisiei de Cultura a Senatului, prin care cerem demiterea domnului ministrul Puiu Hasotti pentru abuz in serviciu, pentru ca nu este normal ceea ce face dumnealui, sa numeasca in Consiliul de Administratie oameni care sunt patati, care au facut nenorociri in trecut, la conducerea Regiei", au precizat sursele citate.

Reprezentantii Sindicatului RADEF Romania Film sustin ca nu au putut discuta cu ministrul Culturii, mentionand ca "din pacate, pe domnul ministru nu il intereseaza aceasta Regie".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#protest Romania Film, #miting demisie Puiu Hasotti, #protest Ministerul Culturii , #ministrul Culturii
Comentarii