Ziare.com

Puiu Hasotti: Nu voi muta sediul Ministerului Culturii, costa prea mult

Marti, 03 Iulie 2012, ora 18:04

   

Puiu Hasotti: Nu voi muta sediul Ministerului Culturii, costa prea mult
Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, a declarat marti, ca nu are intentia de a muta sediul institutiei pe care o conduce, intrucat acest proces ar implica o suma prea mare de bani, de care Ministerul Culturii nu dispune in acest moment.

"Este posibil ca domnul Mircea Diaconu sa fi avut dreptate atunci cand s-a gandit sa mute sediul Ministerului Culturii si Patrimoniului Cultural, numai ca asta presupune o suma de bani, pe care ministerul nu o are. Oricum, Mircea Diaconu este primul cu care ma sfatuiesc atunci cand iau decizii. Imi este un bun coleg si un bun prieten", a mai spus Hasotti.

Ministerul Culturii ar fi urmat sa fie mutat la Palatul Cretulescu unde, in prezent, isi are sediul un organism de implementare a fondurilor structurale care apartine Ministerului Educatiei.

"Nu e normal sa stam intr-o cladire care arata ca o banca si pe care scrie numele unei firme. Pana acum, am trei variante. Ne gandim sa facem un schimb cu Ministerul Educatiei. E o chestiune de protocol. O parte din serviciile lor ar urma sa se mute in actualul nostru sediu, iar noi ne vom muta la ei, intr-o cladire de patrimoniu. (...) La ministerul nostru vor veni delegatii internationale si nu ii putem primi intr-o cladire care arata ca o banca", declara Mircea Diaconu, la momentul in care ocupa fotoliul de ministru al Culturii.

Ministerul Culturii s-a mutat, de la 1 februarie, in noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, parasind cladirea din soseaua Kiseleff pe care a ocupat-o timp de opt ani.

Citeste mai multe despre Puiu Hasotti Ministerul Culturii
Sursa: rNews

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor