Legea asistentei sociale a fost amanata din nou in Senat, la solicitarea USL (Video)

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 12:12
1200 citiri
Legea asistentei sociale a fost amanata din nou in Senat, la solicitarea USL (Video)
Foto: ziarelive.ro

Dezbaterea Legii asistentei sociale a fost amanata miercuri in Senat, la solicitarea USL, Opozitia anuntand ca va dezbate acest proiect doar inainte de indeplinirea termenului de adoptare tacita, in noiembrie, cand, "pe cuvant de onoare", va asigura cvorumul.

"Propunerea este ca acest proiect sa fie ultimul pe ordinea de zi. Discutam pe 1 noiembrie. Pe cuvant de onoare va asiguram cvorumul. (...) Dumneavoastra trei luni de zile ati parasit la CSM plenul, inspirati totusi sa nu-l desemnati totusi pe cel care-i face piata Monicai Macovei", a spus liderul grupului liberal din Senat, Puiu Hasotti.

Acesta a anuntat ca daca senatorii puterii resping propunerea sa, opozitia se va retrage de la lucrarile plenului. "Aveti grija cum votati pentru ca noi vrem sa legiferam, dar nu acest proiect", a atras atentia liberalul.

Propunerea USL a fost adoptata cu 48 de voturi "pentru", 40 "impotriva" si trei abtineri, astfel incat Legea asistentei sociale a fost mutata pe ultima pozitie a plenului de miercuri, la numarul 55.

In urma cu o saptamana, lucrarile plenului Senatului au fost suspendate in urma boicotului opozitiei, care a parasit sala de sedinta, ca urmare a faptului ca Legea asistentei sociale fusese inclusa la dezbateri pe ordinea de zi.

Atunci, tot liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, propusese in debutul sedintei ca Legea asistentei sociale, aflata pe ordinea de zi la punctul sapte sa fie trecuta la punctul 25 intrucat nu exista riscul adoptarii tacite a acesteia, dar in urma votului plenului, propunerea sa a fost respinsa.

Tot saptamana trecuta, dar luni, liderii grupurilor parlamentare PSD si PNL au reusit sa blocheze din nou discutarea proiectului Legii asistentei sociale sustinut de Guvern, solicitand pauza de consultari si parasind lucrarile din plenul Senatului, fapt care a dus la suspendarea sedintei din lipsa de cvorum.

In urma cu doua saptamani senatorii au avut dezbateri generale asupra legii. Atunci, PSD a cerut retrimiterea la comisia de specialitate a Legii asistentei sociale, propunere respinsa de plen.

Ulterior, Opozitia a inceput sa sustina in plen amendamentele respinse de comisia de munca, insa lucrarile au fost intrerupte de anuntul surprinzator al ministrului Muncii, care a precizat ca accepta toate amendamentele opozitiei cu conditia ca proiectul de lege sa fie supus in aceasta zi votului plenului Senatului. Acest lucru ar fi dus la transmiterea catre Camera Deputatilor a proiectului de lege, for decizional, unde raportul dintre putere si opozitie este mult mai favorabil Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#propunere lege USL, #ordine zi proiecte, #lucrari plen Senat, #boicot opozitie propunere putere , #senator