Guvernul raspunde Presedintiei, pe tema Hasotti: un abuz caruia nu i se va da curs

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 18:03
2396 citiri
Guvernul raspunde Presedintiei, pe tema Hasotti: un abuz caruia nu i se va da curs
Foto: gov.ro

Guvernul Romaniei a reactionat la conditia pe care presedintele Traian Basescu a pus-o pentru ca senatorul PNL Puiu Hasotti sa fie investit in functia de ministru al Culturii.

Guvernul Romaniei a luat act de pozitia Administratiei Prezidentiale privind prerogativele constitutionale care ar da dreptul presedintelui sa faca o solicitare precum cea inaintata in cazul domnului Puiu Hasotti, se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

"Solicitarea facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu reprezinta o verificare a modului in care domnul Hasotti corespunde functiei pentru care este propus, ci o actiune menita a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o forma de impiedicare a bunei functionari a Guvernului.

Basescu ii cere lui Hasotti sa dea in scris ca nu a plagiat. Hasotti, de acord

Dupa cum deja a fost adus la cunostinta opiniei publice, domnul senator Puiu Hasotti a redactat o declaratie pe proprie raspundere in sensul solicitarii presedintelui, dar aceasta nu va fi inaintata Administratiei Prezidentiale, pentru ca solicitarea a fost facuta fara temei legal.

Presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea domnului Hasotti cu functia de ministru, cu structurile pe care le controleaza, fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj.

Totodata, pe aceasta cale, Guvernul Romaniei solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al Romaniei", se mai arata in comunicatul Guvernului Romaniei.

Basescu ii raspunde lui Antonescu: De ce i-a cerut declaratia lui Hasotti

Presedintele Traian Basescu i-a cerut, joi, ministrului propus al Culturii, Puiu Hasotti, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte opere stiintifice.

Vineri, Administratia Prezidentiala a transmis explicatiile pentru cererea facuta de Traian Basescu pentru ministrul propus al Culturii. Astfel, seful statului a transmis ca dreptul ii e dat de o decizie a Curtii Constitutionale, din anul 2007, si a acuzat faptul ca interpretarea conform careia ar fi conditionat numirea lui Hasotti in functie e "rau-voitoare", dand de inteles ca nu intentioneaza sa o refuze.

"Interpretarea ca presedintele Romaniei conditioneaza investirea domnului Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National este rau-voitoare si neconforma cu textul scrisorii prin care presedintele Romaniei a solicitat prezentarea unei asumari scrise de catre domnul Puiu Hasotti care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat", se arata in comunicatul Presedintiei.

F.N.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Guvern raspuns Administratia Prezidentiala, #Puiu Hasotti nominalizare Guvern, #Traian Basescu conditie Puiu Hasotti ministru, #Puiu Hasotti declaratie plagiat , #stiri Puiu Hasotti
Comentarii