Hasotti: Initiativa lui Ghise, o imensa prostie

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 23:10
1451 citiri
Hasotti: Initiativa lui Ghise, o imensa prostie
Foto: Arhiva

Tot mai multe voci din Partidul National Liberal critica initiativa legislativa, "Legea Jurnalistului", a senatorului Ioan Ghise.

De data asta a venit randul liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care ii indeamna pe ziaristi sa il ignore de acum inainte pe colegul sau de partid, Ioan Ghise, catalogand initiativa acestuia drept "o imensa prostie".

"Sugerez intregii mass-media din Romania ca de aici incolo sa il ignore pe domnul senator Ioan Ghise. In acest fel, poate va intelege si dansul ca propunerea pe care a facut-o este o imensa prostie", a declarat Hasotii, citat de Evenimentul Zilei.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca partidul pe care il conduce se delimiteaza de initiativa lui Ghise, pe care o considera "aberanta".

Cu toate acestea Ioan Ghise nu se da batut, precizand ca "jurnalistii ar trebui sa se bucure".

In ceea ce priveste faptul ca PNL nu-i sustine initiativa, senatorul liberal considera ca: "PNL nu s-a adunat intr-un organism statutar sa ia o decizie".

Ioan Ghise vrea un organism pentru supravegherea si sanctionarea presei

Senatorul vrea ca "reflectiile sau comentariile in mass-media despre fapte care nu au implicatii asupra societatii" sa fie pedepsite, incadrandu-le la delicte de presa, intr-o lege a jurnalistului, pe care a depus-o, marti, la Senat.

Totodata, Ghise vrea ca profesia de jurnalist sa fie exercitata numai de persoane care realizeaza productii jurnalistice si poseda "Cartea de jurnalist", iar ziaristii sa fie examinati psihologic in fiecare an.

Sanctiunile propuse pentru jurnalisti, dar si pentru editori si patroni de presa merg de la mustrare pana la amenda de pana la 12 salarii medii pe economie.

Ioan Ghise nu este singurul parlamentar care s-a suparat pe presa.

La inceputul lunii septembrie, deputatul PD-L Silviu Prigoana a depus si el un proiect de lege, potrivit caruia publicatiile print si online sa poata fi suspendate de CNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Puiu Hasotti PNL, #initiativa Ioan Ghise , #stiri Puiu Hasotti