Fabrica nou-deschisa la Prundu Bargaului

   

Societatea Radiatoare din Aluminiu (RAAL) Bistrita a inaugurat, joi, in localitatea Prundu Bargaului, o noua fabrica specializata in producerea de sisteme de racire destinate echipamentelor de constructii si utilajelor agricole.

Investitia s-a ridicat pe locul fostei fabrici de hartie "Hicart", care a dat faliment, si se afla la 22 de kilometri de Bistrita. Fabrica ocupa o suprafata de 73.000 de metri patrati si va avea toate dotarile necesare pentru producerea sistemelor de racire, precum si a schimbatoarelor de caldura din otel inoxidabil.

Noua filiala a societatii RAAL Bistrita va fi dotata cu doua linii de brazare a aluminiului si una pentru otel inoxidabil, o linie de vopsire in camp electrostatic, linii de sudura robotizate si o sectie moderna pentru constructia de structuri din otel. In etapa urmatoare, conducerea fabricii spera sa dezvolte la Prundu Bargaului si un centru de cercetare si testare, dotat cu tunel de vant.

Investitia ar putea aduce societatii RAAL o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro in 2008, fiind create 500 de noi locuri de munca.
Firma spera ca, in acest mod, cifra de afaceri a societatii sa atinga 110 milioane de euro peste doi ani, cu un numar de 1.900 de angajati.
Joi, 11 Octombrie 2007, ora 23:14
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Felicitari ! Gloria, in optimile Cupei Romaniei. CS DACIA MIOVENI 2012 - CS GLORIA 2018 BN 15-27
Gloria 2018 a obtinut calificarea in etapa urmatoare in Cupa Romaniei Fan Courier, dupa ce a invins ...
Mitropolitul Andrei, azi, la Bistrita
Mitropolitul Andrei a fost prezent azi la Biserica Sfanta Treime din Bistrita. La slujba au ...
Primarul Bistritei a descoperit calatoriile in timp
Cine si-ar fi imaginat ca ziua de azi va aduce 2 vesti bune, mai ales ca nimic nu prevestea altceva ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor