Radu F Alexandru: Dezbaterea despre homosexuali trebuie facuta fara prejudecati

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 15:58
2953 citiri
Radu F Alexandru: Dezbaterea despre homosexuali trebuie facuta fara prejudecati
Foto: Wikipedia

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, duminica, in ceea ce priveste homosexualii, ca in Romania dezbaterea trebuie facuta fara prejudecati, mentionand ca aceasta minoritate trebuie sa aiba libertate deplina in a-si organiza viata si sa se ajunga la "o normalizare deplina".

Liderul PDL a enumerat o serie de modificari aduse la Constitutia maghiara, pe care le-a criticat, inclusiv definirea familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie. El a mentionat ca aceasta modificare ar fi fost respinsa de Curtea Constitutionala din Ungaria.

Ulterior, Radu F. Alexandru a fost intrebat daca sustine o alta formula in care sa fie definita familia.

"Este un subiect care a fost extrem de fierbinte in cursul saptamanii trecute. Asa cum bine stiti, de zece ani in Romania a fost adoptata legea care prevede libertatea optiunilor individuale si a optiunilor sexuale. De aici mai departe este un subiect deschis, este un subiect in care nu intram pe un punct de vedere final, este o dezbatere pe care trebuie sa o ducem eliberati de orice fel de prejudecata, eliberati de orice fel de resentimente si de vazut in perspectiva timpului daca lucrurile...", a afirmat vicepresedintele PDL.

In ceea ce priveste posibilitatea ca subiectul sa fie luat in discutie la revizuirea Constitutiei din Romania, Radu F. Alexandru a mentionat: "In momentul de fata nu este un punct care urmeaza sa fie prins ... nimeni, niciun partid parlamentar nu si-a exprimat in momentul de fata un punct de vedere categoric, un punct de vedere final fata acest lucru".

"Ne-am pronuntat impotriva unor formulari total inadmisibile, de felul celor facute de domnul senator Puiu Hasotti apropo de o propunere ... respectiv 'homosexualii sunt bolnavi'. Ne-am pronuntat ferm respingand o asemenea abordare. Dar este o discutie pe care trebuie sa o purtam, gandindu-ne pe de o parte la atitudinea cetatenilor Romaniei in urma cu ceva vreme fata de aceasta minoritate.

Trebuie sa ne gandim la experienta internationala, europeana si nu numai si sa vedem daca trebuie sa lasam inca zece ani pentru a intra intr-o normalizare deplina si intr-o libertate deplina, ca cetatenii unui stat - sau in speta pentru ca vorbim despre Romania - sa aiba deplina libertate de a-si organiza viata asa cum considera fara sa aduca niciun fel de lezare a spatiului public si a celor in mijlocul carora traiesc", a afirmat vicepresedintele PDL.

Scandal politic pe tema homosexualilor

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a spus recent ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat (Video)

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Sambata trecuta, Puiu Hasotti a declarat ca cere PSD Constanta retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru initiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Ulterior, luni, liderul senatorilor liberali a declarat ca reactiile sale referitoare la propunerile legislative avansate de deputatul Remus Cernea nu trebuie intelese in sens strict patologic, el aratand ca demersul sau a fost unul politic.

"Trebuie sa intelegeti exact ce a spus si domnul viceprim-ministru Dragnea cand a fost intrebat. A spus "Domnule, eu sunt un om normal". Deci nu trebuie sa intelegeti intr-un sens strict patologic ceea ce am spus eu. Si o sa vedem ce zice Parlamentul", a spus Hasotti.

El a aratat ca a dat prea multa atentie initiativelor lui Cernea, care nu au sanse sa fie adoptate de Parlament. "E mult zgomot pentru nimic. A fost o greseala. Am dat prea multa atentie unei initiative legislative care nu are nicio sansa sa treaca in Parlament", a spus Hasotti.

El a precizat ca reactia sa a fost o reactie politica. "A fost o reactie pur politica la un demers politic, pentru ca promovarea unei initiative legislative parlamentare este un demers politic", a adaugat Hasotti.

Deputatul USL Remus Cernea a anuntat, in 12 aprilie, ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

Presedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL in Colegiul 9 din Constanta, reusind sa castige un mandat de deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu F Alexandru homosexuali, #Radu Alexandru homosexuali, #scandal politica homosexuali, #PDL declaratie homosexuali , #stiri Radu Alexandru Feldman