Radu F. Alexandru isi preia mandatul la CNA dupa motiunea de cenzura

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 14:02
3227 citiri
Radu F. Alexandru isi preia mandatul la CNA dupa motiunea de cenzura
Foto: cotidianul.ro

Senatorul PDL Radu F. Alexandru sustine ca nu se afla in incompatibilitate desi este si membru al CNA, reprezentant al Guvernului. El a declarat pentru Ziare.com ca probabil va demisiona din Senat si isi va prelua mandatul la CNA dupa motiunea de cenzura a USL.

Mai multi senatori liberali au depus luni la Biroul Permanent al Senatului o adresa prin care reclama ca senatorul PDL este incompatibil dupa numirea sa in CNA.

Senatorii PNL reclama starea de incompatibilitate a lui Radu F. Alexandru

"Colegii din Senat de la grupul liberal, inainte de a fi facut aceasta sesizare, ar fi trebuit sa ia legea in mana, sa citeasca legea, sa vada... Daca aveau dificultati cu descifrarea legii sa se adreseze institutiilor statului care puteau sa le dea clarificari, respectiv Agentia Nationala de Integritate, care exact cu asta se ocupa, si ar fi vazut ca sunt total in afara oricarui suport legal.

Nu m-am prezentat la CNA, nu am participat la nicio sedinta, nu am semnat niciun stat de plata, nu am luat niciun leu, nu mi-am dat demisia din Senat. Nu sunt in incompatibilitate intre doua functii, am ramas in continuare senator", a declarat Radu F. Alexandru, pentru Ziare.com.

Intrebat cand intentioneaza sa isi preia mandatul la CNA, acesta a raspuns: "In interiorul acestui interval de timp pe care mi-l permite legea. Probabil ca dupa motiunea de cenzura".

Senatorul afirma ca daca plecarea sa ar fi lasat coalitia fara majoritate, poate ar fi decis sa nu mai plece, dar oricum acest lucru s-a intamplat deja si nu din cauza lui.

Puterea nu e ingrijorata de pierderea majoritatii la Senat - se bazeaza pe un calcul simplu

"Din pacate Puterea a pierdut majoritatea. Dar liderul de grup al PDL, Cristian Radulescu, a explicat foarte clar situatia. Daca de plecare mea ar fi depins majoritatea Coalitiei in Senat, sigur ca nu as fi plecat", a precizat acesta.

Dan Sova: Senatorul nu a citit ambele legi, doar una

In replica, senatorul PSD Dan Sova a declarat, pentru Ziare.com, ca senatorul PDL este deja in stare de incompatibilitate si ar trebui sa faca o alegere in termen de 15 zile de la primirea mandatului la CNA.

"Sunt doua legi care se aplica si domnia sa a citit doar una dintre ele, cea a audiovizualului. In Statulul deputatilor si senatorilor, lege organica, scrie ca acesta calitate de senator sau deputat nu este compatibila decat cu cea de cadru didactic in invatamantul superior si, mai este compatibila, rezultand din legea avocaturii, si cu cea de avocat. Calitatea de membru al unui organ cu activitate executiva, cum este CNA, si cea de parlamentar este in mod evident incompatibila, iar dansul ar trebui sa opteze in 15 zile.

Parerea mea este ca domnia sa se afla in incompatibilitate pentru ca norma la care a facut referire, cea de trei luni, este o norma generala, se refera la situatia in care era orice altceva, nu membru al Parlamentului, regizor, actor, scriitor, orice altceva. Ca membru al Parlamentului ai niste restrangeri foarte clare in privinta unei alte activitati politice, legea spune clar: calitatea de deputat sau senator nu este compatibila decat cu cea de ministru", a explicat senatorul Dan Sova.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Radu F Alexandru CNA, #Radu Alexandru senator demisie , #stiri Radu Alexandru Feldman