Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Radu F. Alexandru protesteaza fata de campania francezilor de denigrare a romanilor

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 18:16
1913 citiri
Radu F. Alexandru protesteaza fata de campania francezilor de denigrare a romanilor
Foto: Arhiva

Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, a decis sa se autosuspende din grupul interparlamentar de prietenie Romania-Franta, in semn de protest fata de campania de denigrare pe care o duce o parte a mass-media franceza la adresa romanilor.

"De o buna bucata de vreme, Romania si romanii au parte de un tratament revoltator si inacceptabil in Franta. Fata de aceasta intolerabila situatie, iau decizia de a ma autosuspenda din Grupul interparlamentar de prietenie Romania-Franta si de a nu mai participa la nicio actiune desfasurata sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Frantei la Bucuresti, pana la sistarea campaniei de denigrare a Romaniei", a anuntat senatorul PDL, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Radu F. Alexandru sustine ca "postulatul libertatii de opinie, de exprimare nu are nimic de-a face cu campania de presa" dusa impotriva noastra.

"Nu fac eroarea sa formulez: intr-o parte a mass-media franceza" pentru ca este limpede ca se ce intampla astazi nu este altceva decat preluarea si translarea unui mesaj politic in limbajul de gang, cel mai agresiv si cel mai vulgar, practicat de cateva posturi de radio si televiziune. Postulatul libertatii de opinie, de exprimare nu are nimic de-a face cu campania de presa dusa intr-un mod in care adevarul si normele deontologice obligatorii sunt constant calcate in picioare.

Datele sumare de care dispunem dovedesc intr-un mod irefutabil procentele insignifiante ale delicventei practicate de romani in Franta: din numarul total al persoanelor care au comis infractiuni: 940.602, doar 1,27% sunt cetateni romani; din numarul total de straini care au comis infractiuni: 234.235, romanii reprezinta 5,1%; in penitenciare sunt astazi aproximativ 60.000 de detinuti, din care 1,93% sunt cetateni romani", a mai declarat senatorul.

Radu F. Alexandru anunta ca nu le tine partea romanilor care comit fapte antisociale, dar atunci cand se transforma intr-o "campanie ostila" e nevoit sa ia atitudine.

"Nu cautionez nicio clipa faptele antisociale comise de concetatenii mei oriunde in lume si le condamn cu toata fermitate. Dar mi se pare inadmisibil felul in care aceste acte reprobabile devin "probe" in campania ostila si defaimatoare dusa impotriva Romaniei si a poporului roman. M-as fi abtinut de la aceasta luare de pozitie daca as fi auzit o singura voce, un singur demers care sa exprime regretul si sa sanctioneze actiunile duse impotriva Romaniei intr-o permanenta escaladare.

Nu a facut-o niciun om politic francez (nu ar fi un efort de memorie sa ne amintim in schimb pozitiile inamicale proferate de personalitati de prim rang ai scenei politice franceze); nu a facut-o "Conseil superieur de l'audiovisuel" (CSA), institutia abilitata sa urmareasca functionarea corecta a mass-media electronica franceza; nu a facut-o nici macar ambasadorul Frantei la Bucuresti, care, la finalul unui mandat in care s-a bucurat constant de pretuire si prietenie, nu pot sa cred ca subscrie la ideea ca 85% dintre romani invata azi franceza ca sa ajunga sa cerseasca la Paris.

Protestul vehement al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti a ramas si el fara nici un raspuns", conchide senatorul PDL.

Francezii ne jignesc iar - Romanii sunt cersetori, nespalati si analfabeti

Emisiunea umoristica "On va s'gener" de la postul de radio francez Europe 1 a prilejuit, miercuri, o serie de referiri xenofobe la adresa romanilor, lansand, cu un umor de o calitate indoielnica, mesaje cu un caracter defaimator.

Astfel, la intrebarea moderatorului "Ce fac 85% dintre romani?", cei mentionati mai sus s-au lansat intr-o serie de raspunsuri la limita decentei: "cersesc", "invata sa se spele", "se alfabetizeaza".

In alta ocazie, romanii au fost subiectul ironiilor in emisiunea de satira "Les Guinols de l'Info", francezii sugerand ca acestia sunt cersetori si ca nu se spala.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Radu Feldman Alexandru, #protest campanie francezi denigrare romani, #autosuspendare grup prietenie Romania Franta , #stiri Radu Alexandru Feldman