Vicepresedinte PDL: Se dovedeste ca Merkel nu este "agentul electoral" al PDL

Luni, 10 Iunie 2013, ora 16:37
2028 citiri
Vicepresedinte PDL: Se dovedeste ca Merkel nu este "agentul electoral" al PDL
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru sustine ca vizita premierului Victor Ponta in Germania demonstreaza ca Angela Merkel nu este o promotoare a intereselor politice ale PDL, dupa cum au sustinut repetat liderii USL. "Se dovedeste ca 'agentul electoral' al PDL, Angela Merkel, este un 'agent' al Uniunii Europene", a spus Alexandru.

Responsabil de relatiile externe ale PDL, Radu F. Alexandru tine sa sublinieze ca primirea lui Victor Ponta de catre cancelarul german Angela Merkel dovedeste ca "din momentul in care Executivul a revenit la o atitudine normala, la un comportament normal, dialogul este deschis fara niciun fel de retinere".

"Lucrul cel mai important care trebuie retinut este lipsa oricaror resentimente si lipsa oricarui partizanat din partea cancelariilor europene fata de Romania, fata de guvern, fata de parlament, fata de clasa politica. Atata vreme cat puterea politica a fost in defect, partenerii din UE, pe deplin indreptatiti, au spus raspicat un punct de vedere.

In acel context (criza politica din 2012 - n.red.), Germania si cancelarul Merkel au fost cei mai rigurosi in a-si exprima criticile fata de felul in care evolueaza lucrurile in Romania. Raspunsul puterii a fost intr-un ton cu totul nepermis, cu aroganta, cu procese de intentie. Hai sa ne amintim lucrurile absolut inadmisibile intr-un limbaj politic, intr-un limbaj diplomatic, care s-au folosit", a declarat Radu F. Alexandru, pentru Ziare.com.

Ponta o ataca din nou pe Merkel, la Bruxelles: Asa a facut si cu Sarkozy (Video)

Vicepresedintele PDL a adaugat ca prin aceasta vizita se arata ca declaratiile liderilor USL, prin care Angela Merkel era atacata pentru ca ar sustine interesele democrat-liberalilor, au fost gratuite.

"Este o confirmare a usurintei cu care identificam falsi dusmani, false tinte, in care in virtutea unui nefericit complex de inferioritate avem tot timpul sentimentul ca suntem victima unui tratament inadecvat.

Se dovedeste ca 'agentul electoral' al PDL, Angela Merkel, este un 'agent' al Uniunii Europene care functioneaza cu toata deschiderea pentru toti partenerii normali din cadrul UE", a punctat Radu F. Alexandru.

Ponta se intalneste in sfarsit cu Merkel

Victor Ponta se afla luni in vizita in Germania, unde va avea prima sa intalnire oficiala ca premier cu cancelarul Angela Merkel.

"In mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relatiilor bilaterale la un nivel care a existat in anii trecuti si care anul trecut in 2012 in urma crizei politice din Romania a suferit o perioada de inghet, ca sa spun asa", a declarat Ponta intr-un interviu acordat Deutsche Welle.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Radu F Alexandru Ponta Germania, #Ponta vizita Germania, #Radu F Alexandru Ponta Merkel , #stiri Radu Alexandru Feldman