Berceanu: In 5 ani bucurestenii vor ajunge la Brasov pe autostrada

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 14:16
2371 citiri
Berceanu: In 5 ani bucurestenii vor ajunge la Brasov pe autostrada
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor Radu Berceanu au mers joi in control pe santierele de constructii de pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti si au verificat si stadiul lucrarilor pentru modernizarea Centurii Ploiesti Vest.

Cei doi au fost informati cu privire la evolutia proiectelor de infrastructura de pe aceste trasee si au anuntat ca s-a decis efectuarea de inspectii lunare la toate lucrarile mari din infrastructura.

Boc:Cu un ministru performant ca Berceanu tot ceea ce am promis se va face

"In materie de infrastructura am promis sa facem o evaluare nu numai in guvern ci sa facem si vizite in teren. Sa stiti ca o sa va vizitam lunar si, in functie de rezultate, vor veni si banii", a afirmat premierul Emil Boc.

Acesta le-a spus constructorilor ca obiectivul principal este "sa se miste proiectul si sa respectati graficul stabilit" si i-a avertizat ca "pe 2-3 mai suntem din nou in teren sa vedem progresul lucrarilor facute".

Premierul le-a cerut constructorilor sa isi respecte angajamentul ca pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti sa fie gata pana in decembrie cei aproape 20 de kilometri de autostrada si s-a aratat convins ca acest lucru este posibil. "Cu un ministru performant ca Berceanu tot ceea ce am promis se va face".

Berceanu: De acum in 5 ani vom putea sa ajungem la Brasov pe autostrada

Intrebat de jurnalisti cand vor putea ajunge bucurestenii la Brasov pe autostrada, Berceanu a explicat ca portiunile componente ale acesteia se afla in diverse stadii de executie.

"De la centura Bucurestiului pana la Ploiesti va fi gata la sfarsitul lui 2010. Pe Ploiesti-Comarnic nu avem nicio varianta in aceste moment, se va merge pe exproprieri si concesiune (...) Pe Comarnic-Brasov se va desemna castigatorul concesiunii in maximum 10 zile", a declarat Berceanu.

Ministrul a anuntat ca in competitia pentru concesiunea acestui tronson au ramas in cursa doua mari consortii iar abia dupa desemnarea castigatorului va putea fi apreciat termenul final al lucrarii. Cu toate acestea, "de acum in 5 ani vom putea sa ajungem la Brasov pe autostrada", a dat asigurari ministrul.

Acesta nu a pierdut prilejul de a-l ataca inca o data pe predecesorul sau, Ludovic Orban, pe care l-a invinovatit de intarzierile lucararilor pe tronsonul de la Moara Vlasiei pana la Ploiesti.

"Predecesorul meu nu a dorit sa faca lucrarea cu 2 benzi pe sens si sa o avem gata. A vrut cu 3 benzi. (...)Au schimbat solutiile la toate podurile si la toate nodurile", a declarat Berceanu care a motivat astfel intarzierile.

El a subliniat si ca aceasta varianta nu aduce niciun beneficiu soferilor, pentru ca "vom sta la coada in lat, in loc sa stam in lung" in timp ce "descarcarea traficului la iesirea din Bucuresti ramane o problema".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Berceanu Boc control, #autostrada Brasov Bucuresti , #Emil Boc