Berceanu: Guvernul Negoita va trebui refacut dupa alegeri

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 14:25
1882 citiri
Berceanu: Guvernul Negoita va trebui refacut dupa alegeri

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca, in eventualitatea in care Parlamentul nu va da un vot privind investitura cabinetului Negoita pana dupa alegeri, componenta acestuia s-ar putea schimba astfel incat sa fie asigurata o majoritate parlamentara care sa-l sustina.

Radu Berceanu a afirmat ca amanarea votului de investitura a cabinetului Negoita va conduce, cel mai probabil, la o renegociere a componentei Guvernului astfel incat sa fie inclusi si ministri de la alte partide. "Probabil ca Guvernul Liviu Negoita va trebui refacut intr-o alta formula, cu ministri de la alte partide, care sa asigure sustinerea majoritara in Parlament", a declarat Berceanu.

Democrat-liberalul a precizat ca, dupa ce se va sti cu certitudine castigatorul alegerilor prezidentiale, procesul de formare a unui Guvern cu sustinere majoritare in Parlament va dura foarte putin.

"In fond, sunt doar patru partide parlamentare, iar variantele sunt destul de putine. Cu Traian Basescu reales presedinte, PDL va fi in centrul guvernarii si nu cred ca instalarea Guvernului va dura mai mult de zece zile. Asa ca, cel mai tarziu de Craciun, vom avea un Guvern instalat", a apreciat liderul PD-L.

El a explicat impasul politic actual prin faptul ca celelalte partide nu sunt dispuse sa negocieze inainte de a sti cine va detine functia de presedinte al statului in urmatorii cinci ani.

"Toate partidele vor sa stie cine va fi presedinte si apoi sa negocieze. Probabil ca, daca n-ar fi avut acest interes, s-ar fi putut forma si acum un Guvern", spus ministrul Transporturilor.

Berceanu considera ca alegerile anticipate nu sunt de dorit, in conditiile in care, in ultimii trei ani, electoratul a fost chemat la vot din sase in sase luni. "Daca o luam de la capat cu alegeri, cred ca rezultatul va fi unul foarte prost. Situatia nu s-ar clarifica ci, dimpotriva, chiar s-ar complica.

Lumea e atat de la limita cu lehamitea, incat ar vota foarte putini. As prefera sa avem trei ani fara alegeri in care sa avem un Guvern care sa poata face putina treaba", a mai spus Radu Berceanu.

Premierul desemnat Liviu Negoita a anuntat luni ca a transmis la Parlament noua echipa guvernamentala, care difera de cea prezentata de Lucian Croitoru doar la trei portofolii: Interne, Sanatate si Agricultura.

Din echipa lui Negoita fac parte Bogdan Aurescu la Externe, Mihai Seitan la Munca, Familie si Protectie Sociala, Daniel Funeriu la Educatie, Cercetarii si Inovatiei, Vasile Blaga la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Radu Berceanu la Transporturi si Comunicatii, Adriean Videanu la Economie si Comert, Gheorghe Pogea la Finante, Catalin Predoiu la Justitie, Teodor Paleologu la Cultura, Mihai Stanisoara la Aparare, Sulfina Barbu la Mediu.

Cele trei nume noi sunt: Anton Cristian Irimie la Sanatate, Gabriel Oprea este propunerea pentru MAI si Valeriu Tabara la Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Pana in prezent, conducerea Parlamentului nu s-a intrunit pentru a stabili calendarul audierilor noilor ministri si data sedintei de plen pentru votul asupra Cabinetului.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Primăria Capitalei, rampă de lansare pentru funcții mai importante: „S-a mai întâmplat. Traian Băsescu e un exemplu”
Primăria Capitalei, rampă de lansare pentru funcții mai importante: „S-a mai întâmplat. Traian Băsescu e un exemplu”
Primăria Capitalei a fost o importantă rampă de lansare pentru oamenii politici și o oportunitate de a ținti către funcții de stat mai bune. Primarul Bucureștiului are a doua funcție ca...
#Radu Berceanu, #Guvernul Negoita, #refacere guvern, #alegeri prezidentiale , #ministrul Transporturilor