Berceanu: La CFR, trebuie sa aducem veniturile la acelasi nivel cu cheltuielile

Miercuri, 25 August 2010, ora 17:33
1570 citiri
Berceanu: La CFR, trebuie sa aducem veniturile la acelasi nivel cu cheltuielile
Foto: Arhiva

Negocierile care au avut loc miercuri la Ministerul Transporturilor intre sindicalisti si conducerile celor trei societati de cale ferata - CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa - nu s-au finalizat cu rezultate concrete, ele urmand sa continue si luni.

Ministrul Radu Berceanu a declarat ca in zilele urmatoare conducerile celor trei companii vor pune la dispozitia sindicalistilor amanunte si argumente privind calculele care se fac pentru revitalizarea transportului CFR, astfel incat "in primele zile ale saptamanii viitoare sa stim unde avem puncte de vedere care pot fi armonizate si sa ramanem cu celelalte".

"Unele din cifrele noastre sunt variabile, in functie de lucruri la care se poate renunta", a mai precizat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a explicat inca o data ca tinta sa nu este de a face un anumit numar de disponibilizari, pentru ca asta inseamna trimiterea oamenilor in somaj "unde nu sunt bani".

"Intentia mea este sa aducem veniturile la acelasi nivel cu cheltuielile, nu sa dau un numar de oameni afara", a precizat ministrul subliniind chiar ca este posibil ca la CFR sa se mai angajeze oameni daca situatia o va impune.

Ministrul a mai declarat ca se doreste o modificare legislativa astfel incat sa se stie cu precizie care va fi subventia acordata, pentru a se putea face un plan pe termen lung in domeniul transporturilor feroviare.

De asemenea, se urmareste ca pachetul minim social sa se puna in corespondenta cu subventia ce va fi stabilita, pentru ca "nu toate trenurile trebuie sa fie trenuri sociale", dupa cum s-a exprimat Radu Berceanu.

"Veniturile trebuie sa creasca si cheltuielile sa scada", a fost concluzia ministrului iesit de la o noua runda de negocieri cu sindicalistii.

Liderii de sindicat au declarat, dupa intalnirea de luni cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ca nu vor accepta noi disponibilizari in 2010 deoarece deja a fost aplicat un plan de restructurare la CFR si au precizat ca sindicatele iau in calcul declansarea unor proteste in cazul in care negocierile cu administratiile vor esua.

Sindicatele au respins si privatizarea CFR Marfa, cerandu-i ministrului ca aceasta sa se faca dupa reechilibrarea bugetului companiei.

Potrivit strategiei de restructurare a domeniului feroviar, realizata de Ministerul Transporturilor, numarul de personal de la calea ferata va trebui sa fie redus intre 7.105 si 8.305 salariati pana in 2011, ceea ce va duce la economii totale de 787,96 milioane lei anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#negocieri sindicate CFR, #Radu Berceanu ministrul Transporturilor , #ministrul Transporturilor