Udrea: Eu si Berceanu suntem cei mai mari constructori ai Guvernului

Marti, 02 Martie 2010, ora 11:15
2834 citiri
Udrea: Eu si Berceanu suntem cei mai mari constructori ai Guvernului
Foto: Arhiva

Cum bugetele ministerelor nu sunt pe masura nevoilor, proiectele riscand sa nu fie realizate, executivii lui Boc asteapta o rectificare, fiecare sperand sa primeasca ce pierde celalalt. Astfel, o eventuala concurenta s-ar putea ivi intre ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

Singura femeie ministru din guvern nu considera, insa, ca se va intampla asa ceva si ca se va gasi o solutie si pentru constructia de drumuri, dar si pentru ridicarea celor 25.000 de locuinte la sat.

"In niciun caz domnul Berceanu nu are motive de invidie. Si eu sunt un sustinator al construirii autostrazilor. Cu siguranta ca si domnul Berceanu, in masura in care sunt bani, va primi si dansul.

Eu si cu domnul Berceanu suntem cei mai mari constructori ai Guvernului, categoric este nevoie si de drumuri, deci banii trebuie impartiti", a declarat, pentru Gandul, Elena Udrea.

Udrea: In acest an, Ministerul Dezvoltarii va fi Ministerul Constructiilor

Ministerul Dezvoltarii a anuntat recent un plan de construire a circa 25.000 de case in mediul rural, cate 10 in 2.500 de comune din Romania, pe care le va inchiria apoi medicilor si altor functionari publici, proiect a carui valoare va fi de circa 900 de milioane de euro.

Insa si pentru drumuri este nevoie de foarte multi bani. Directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, spune ca daca ar avea loc o rectivicare bugetara, ea ar cere cel putin patru miliarde de lei.

"Daca ar avea loc o rectificare, as cere cel putin patru miliarde de lei. Asa am putea sa continuam lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti, la Bechtel, reabilitari de drumuri nationale, la centura Bucurestiului. Important este insa ca aceasta suplimentare de buget sa aiba loc cel mai tarziu la jumatatea anului, pentru a se putea lucra.

Cu mai multi bani, as avea mai mult curaj sa deschi obiective de investitii. Am cinci contracte de reabilitare a drumurilor nationale, etapa a 6-a, pentru care nu am dat ordin de incepere a lucrarilor, pentru ca nu vreau sa deschid alte santiere pe care nu pot sa le finantez in continuare", a declarat, pentru publicatia citata, Tiron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Elena Udrea constructor Guvern, #Radu Berceanu constructor Guvern, #Udrea ministru Boc , #ministrul Transporturilor