Berceanu cere demisia conducerii PDL: Trebuie sa se dea la o parte (Video)

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 11:32
3508 citiri
Berceanu cere demisia conducerii PDL: Trebuie sa se dea la o parte (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, miercuri, ca actuala conducere a PDL trebuie schimbata.

"Actuala conducere a PDL trebuie sa se dea la o parte. Este nevoie de un congres extraordinar si de alegerea unei noi conduceri", a subliniat Radu Berceanu.

"Sa fie foarte clar, ca nu am o problema cu o persoana, este un organism in care multi au trecut, dar nu au facut mai nimic, au zis doar Hai sa mai deschidem geamul, ca e putin cam cald (...) Eu am spus ca trebuie conducerea centrala a partidului sa demisioneze, nu Emil Boc, ci 30 si cati sunt ei, 40, vicepresedinti, prim vice-presedinti, in afara de aia care au plecat la alte partide. Toti!", a mai afirmat senatorul PDL.

Cum au reactionat politicienii la trecerea lui Placinta de la PDL la PNL

Berceanu a explicat ca cine vrea sa faca politica, face un partid si face politica, context in care a accentuat ca nu i se pare corect sa faci politica pe alaturi: "Cine vrea sa faca politica, face un partid si face politica. Nu mi se pare corect sa faci politica pe alaturi. Noi suntem de Guinness Book of Records. Pentru ca un partid care a avut premierul, presedintele Camerei si presedintele Senatului si presedintele tarii evident de partea lui, a pierdut tot si a ajuns in situatia asta.

Mai e vreun exemplu ca asta? Ma indoiesc. Iar noi, la asa ceva, nu putem sa zicem Domn'e, nu s-a intamplat aproape nimic, sau S-a intamplat cate ceva, dar datorita faptului ca ne-am jertfit pentru popor, care nu ne-a inteles. Daca nu te-a inteles inseamna ca ai gresit".

Seful PDL Dolj a precizat ca invingatorii democrat-liberali la locale trebuie sa dicteze strategia si conducerea partidului: "Eu cred ca cei care au muncit in alegerile astea si au castigat trebuie sa decida ce urmeaza, nu sa se spuna ca Noi, domn'e, sigur, suntem cei care ne-am jertfit. Ne-am jertfit, ne-am jertfit, dar se pare ca nu a inteles nimeni jertfa asta. Si problema noastra e sa avem, de aici incolo, o idee politica ce facem.

Atunci cand ai pierdut, trebie sa faci prima oara o analiza, poate nu stii de ce ai pierdut si mergi in continuare cu aceeasi greseala si dupa ce faci o analiza sa iei masurile respective. Nu poti sa mergi cu capul in pamant si sa spui ca nu s-a intamplat nimic si de fapt am castigat. Nu am castigat. Si eu cred ca realismul e cea mai buna idee".

"Daca stam asa, sa vina cineva, Victor Ponta si USL, si sa ne spuna Mai baieti, aveti cam putin. Va mai dam 10%, ca nu vrem nici noi sa avem 90%. E prea mult. Nu se poate. Or sa zica unii Ce tot spune Berceanu? El ce-a facut?. Eu, ce sa fac? Ca n-am fost. Daca eram, faceam. Cand am fost, s-a vazut", a adaugat senatorul PDL.

Despre demisia Sorinei Placinte: "Trebuie sa plece cand a fost cu plansete si bocete"

Despre demisia senatorului Sorina Placinta din PDL si trecerea la PNL, Radu Berceanu a avut urmatoare reactie: "Inca o placinta (...) Cred ca a pierdut trenul, trebuia sa plece atunci cand a fost cu plansetele si bocetele, pentru ca probabil obtinea ceva mai mult. Pentru mine astia toti sunt niste tradatori. In momentul in care de la un partid pleaca cineva care a fost oprimat, care nu a fost ascultat, mai poti sa spui ca s-a simtit marginalizat si a plecat.

Dar cand pleaca tot felul de prim-vicepresedinti dintr-astia, care au avut tot ce-au vrut in partid, te-a facut ministru si la un moment dat cand este o situatie mai grea, in loc sa stai acolo sa pui umarul, pleci la ceilalti cu gindul ca acolo va fi mai bine ca essti la Putere, astea sunt chestii vremelnice si nu sunt pentru politiceni".

Sorina Placinta a demisionat din PDL - se inscrie in PNL

Atacurile lui Radu Berceanu la actuala conducere a PDL vin pe fondul rezultatelor slabe la alegerile locale.

Im reactie la declaratiile lui Berceanu, deputatul PDL Gelu Visan a explicat ca senatorul poate sa ceara demisia oricui vrea cu conditia ca, mai intai, sa-si dea el demisia.

"Domnul Radu Berceanu trebuie sa ceara demisia cui vrea dummnealui dupa ce isi da dumnealui, mai intai, demisia. Mie mi se pare un gest extrem de neelegant al lui Berceanu (...) Eu fac un apel si la cei ca Radu Berceanu, si la ceilalti, ca inainte de Colegiul Director, sa nu mai ceara demisii. Sa-si dea mai intai demisia de la Dolj pentru tot ce-a facut in Craiova", a afirmat Visan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Radu Berceanu demisie conducere PDL, #Sorina Placinta demisie PDL, #PDL rezultate slabe alegeri locale , #PDL
Comentarii