Berceanu: Nu imi propun sa devin un specialist in agricultura

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 11:57
2135 citiri
Berceanu: Nu imi propun sa devin un specialist in agricultura
Foto: Arhiva

Radu Berceanu a declarat vineri, dupa preluarea interimatului la Ministerul Agriculturii, ca este informat de situatia dificila din domeniu, precizand ca nu isi propune sa devina un foarte mare specialist in domeniu, problemele tehnice urmand sa fie rezolvate impreuna cu specialistii in domeniu.

"Am discutat cu Ilie Sarbu si mi-a explicat problemele dificile cu care se confrunta agricultura, in special cele legate de bani. Nu imi propun sa devin un foarte mare specialist. Incerc sa rezolv problemele tehnice cu specialistii din minister, asa cum fac si la Transporturi", a spus ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu.

Intrebat ce i se pare mai complicat din agricultura, el a explicat ca "totul este complicat", mentionand ca stia de la inceput ca nu este o sarcina usoara preluarea ministerului.

Legat de secretarii de stat si personalul din minister care intentioneaza sa-si dea demisia, Radu Berceanu a adaugat ca nu are ca obiectiv schimbarea acestora, insa, daca ei vor renunta la posturi, vor fi inlocuiti.

"Aveam trei secretari de stat si un subsecretar, vor mai ramane probabil doi sau trei", a mai spus Berceanu.

Ministrii PSD au demisionat, joi, din cabinetul Boc, in semn de protest fata de revocarea din functie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alaturi de ministri, vor pleca din functii consilierii personali ai acestora si secretarii de stat social-democrati.

Premierul a anuntat, dupa demisia in bloc a PSD-istilor, componenta noului Guvern. Astfel, prim-ministrul Emil Boc se va ocupa si de Educatie, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, va fi interimar la Munca, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Agricultura.

Lui Adriean Videanu, ministrul Economiei, ii revine sarcina sa se ocupe interimar de Sanatate, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, la Externe, Elena Udrea, ministrul Turismului, este interimar la ministerul Mediului, Sorina Placinta, ministrul Tineretului si Sportului, la ministerul pentru relatia cu Parlamentul, iar Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, la IMM.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Berceanu interimar agricultura, #guvern interima Boc, #preluare mandate PSD , #stiri Radu Berceanu