Berceanu: Cu Vasile Blaga presedinte, PD-L ar creste cu 7% in sondaje in 48 de ore

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 17:10
2855 citiri
Berceanu: Cu Vasile Blaga presedinte, PD-L ar creste cu 7% in sondaje in 48 de ore
Foto: Stirimatinale.ro

Radu Berceanu, presedintele PD-L Dolj, a declarat, sambata, la Craiova, ca PD-L ar creste in sondaje cu 7% in 48 de ore de la alegerea lui Vasile Blaga presedinte.

Berceanu spune ca il vede in fruntea partidului pe Vasile Blaga, "ceea ce deranjeaza foarte tare pe cei care vor pe altul sau pe cei care nu il vor pe Vasile Blaga".

"Vasile Blaga este potrivit, pentru ca la ora actuala este un om care stie foarte bine ce inseamna o intreaga imensa masinarie de partid care sa functioneze si e bine cotat si ca imagine si ca fel de om.

Daca as avea o varianta mai buna, nu mi-ar fi niciun fel de jena de Vasile sau de oricine altcineva sa spun 'Vasile, este mai bun asta decat tine!. (...) Daca Blaga va fi ales presedinte al PD-L, vom avea dupa 48 de ore cu sapte procente in plus, pentru ca cred ca este un candidat care ar putea sa duca lucrurile bine si sa mobilizeze partidul si sa-i dea o directie si o incredere, chiar daca nu place cuiva ceea ce spun eu acum", a declarat Berceanu.

In ceea ce priveste ceilalti posibili candidati pentru postul de lider la PD-L acesta sustine ca Teodor Baconschi nu stie in acest moment "cam ce inseamna sa conduca un partid, sa fie prim-vicepresedinte", iar despre Elena Udrea nu poate fi o varianta "la acest nivel".

Despre Sorin Frunzaverde, care a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte al PD-L, Radu Berceanu spune ca nu are o "parere rea" si ca ar putea fi o varianta pentru PD-L dupa 15 mai, dar nu stie cum va face acesta naveta de la Caras Severin la Bucuresti.

USL va mima cu tarie vor sa ne dea jos

Liderul PD-L Dolj mai este de parere ca USL nu va face nimic pentru a da jos Guvernul Boc. In fapt, USL ar putea face cu adevarat ceva in acest sens doar atunci cand va "simti ca merele sunt in parg", sustine Berceanu.

"Eu sunt dintre aceia care cred cu tarie ca nu va fi nicio problema, nicio motiune castigatoare, nu din cauza ca vom avea noi, ci ca nu vor vrea USL, US..cum ii zice la chestia asta? Uniunea Social Liberala? USL, da? USL nu vrea. USL va mima cu multa forta si tarie ca vor sa ne dea jos.

Cand? Maine dimineata. La cat? La sapte. Dar nu vor face nimic cu adevarat sa ne dea jos. Ar trebui sa fie si tampiti. Ei vor face ceva cu adevarat sa ne dea jos cand vor simti ca merele sunt in parg, abia atunci. Pana atunci nu vor face nimic, vor fi doar in mimica, numai si numai mimica", a declarat Berceanu.

Liderul PDL Dolj a mai spus ca membrii USL nu vor incerca sa il inlature nici pe presedintele Traian Basescu. "Nu va fi nicio incercare de suspendare a presedintelui. Nici pomeneala. Aaa, vor mima, vodevilul va fi zilnic: 'Noi incercam sa il dam jos pe tiranul care face si care drege'. Zilnic va fi chestia asta, dar nicio incercare cu adevarat. Niciun fel de problema, liniste. Din punctul asta de vedere, liniste maxima.

Nu am niciun fel de emotie ca se uneste PSD cu PNL si cu PC. Nu, eu am probleme daca se uneste PDL cu PDL. Daca vom ajunge in perioada alegerilor si vom reusi sa fim masinaria care am mai fost, vom mai fi, nu e niciun fel de problema, mai ales ca atunci vor incepe sa fie merele in parg. Problema nu e ca face nu stiu cine ceva, ii cunosc prea bine", a mai spus Radu Berceanu.

Acesta a mai afirmat ca Guvernul Boc a fost nevoit sa implementeze mai multe reforme "cam kamikaze", dar care isi va arata roadele.

"Eu cred ca pana la urma echipa care a castigat la precedentul congres (congresul pentru alegerea conducerii PD-L - n. r.) a facut o treaba foarte buna, a castigat toate alegerile, a dus partidul la guvernare.

Cand am intrat la guvernare, am facut reforme care erau chiar absolut necesare, poate chiar mai dure decat s-au facut, dar exista si un grad de suportabilitate pe care nu il poti duce dincolo de limita, cu un curaj politico-electoral extraordinar de mare, cam kamikaze, care trebuie sa isi arate roadele.

Nu stiu daca noi sau aceasta echipa va reusi sa ajunga si la momentul in care sa se constientizeze ca aceste lucruri trebuiau facute, nu numai ca sunt corecte, dar ca au si importante parti pozitive.

Trebuie sa reuseasca sa ramana sa culeaga si roadele, pentru ca daca o echipa a arat, a pregatit terenul, a plantat puietii, au crescut pomii, au inflorit pomii si cand sa culeaga merele nu mai sunt acolo si vin altii, lumea spune 'uite, domne, ce recolta au astia, extraordinar, vedeti cat de destepti sunt astia si cat de prosti au fost aia care nu au reusit sa culeaga niciun mar'", a mai spus Radu Berceanu, intr-o conferinta sustinuta la sediul PD-L Dolj.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Radu Berceanu, #Berceanu Blaga presedinte, #Berceanu Blaga sondaje , #stiri Radu Berceanu