Senatorii fac comisie pentru verificarea contractelor de la ministerul lui Berceanu

Marti, 16 Martie 2010, ora 14:13
2625 citiri
Senatorii fac comisie pentru verificarea contractelor de la ministerul lui Berceanu

Biroul Permanent al Senatului a decis infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice contractele incheiate de Ministerul Transporturilor, condus de democrat-liberalul Radu Berceanu.

Senatorul PNL Marius Nicoara a declarat, la Antena 3, ca decizia a fost luata pe baza unor informatii care arata probleme mari la nivelul ministerului.

"Este evident ca nu s-a constituit aceasta comisie dupa ureche, s-a constituit pentru ca avem foarte multe informatii ca acolo exista probleme foarte foarte grave", a spus Nicoara.

Cererea a fost emisa de senatorul social-democrat Sorin Bota, fost secretar de stat in cadrul aceluiasi minister in timpul mandatului lui Miron Mitrea si sustinuta in cadrul sedintei conducerii Senatului de catre reprezentantii PSD si PNL.

Viitoarea comisie va avea in componenta sa 11 reprezentanti, iar algoritmul politic de impartire a functiilor va fi cel bazat pe rezultatele ultimelor alegeri parlamentare, fapt care face ca PD-L si UDMR sa fie dezavantajati ca reprezentare in acest for.

Semnata de 50 de parlamentari PSD si PNL si depusa la Biroul Permanent al Senatului, solicitarea lui Bota se leaga de modul in care Berceanu a administrat lucrarile la Autostrada Bechtel, modificand si stopand anumite lucrari, si cele pentru autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti.

Si legalitatea incheierii unor contracte de modernizare a unor drumuri nationale este pusa sub semnul intrebarii. Sunt vizate reabilitarile la DN12, DN 15 si DN 16.

Bota a mai avut in trecut conflicte cu ministrul Radu Berceanu. In primavara anului 2009, l-a acuzat de la tribuna Parlamentului ca numeste la conducerea unor directii din minister, persoane care nu au pregatirea necesara, situatie care ar afecta respectarea angajamentelor pe care PSD si PD-L si le-au asumat prin programul de guvernare.

El l-a mai criticat pe Berceanu ca a numit membri PD-L la CFR Infrastructura si CFR Calatori, incalcand intelegerea de atunci cu partenerul de guvernare PSD.

Berceanu este cel de-al treilea ministru democrat-liberal din guvernele conduse de Emil Boc al carui minister este anchetat de o comisie parlamentara. Ceilalti doi ministri sunt colegele de partid ale lui Berceanu, Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Radu Berceanu comisie ancheta, #ancheta nereguli Transporturi , #stiri Radu Berceanu