Dosarul lui Radu Mazare, mutat la Brasov

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 15:47
1505 citiri
Dosarul lui Radu Mazare, mutat la Brasov

Dosarul in care primarului Constantei, Radu Mazare, obtinuse daune morale si cheltuieli de judecata de 6.500 de lei de la DNA se va judeca la Brasov, in urma acceptarii solicitarii de stramutare.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat revizuirea dosarului prin care era obligata sa plateasca edilului Constantei, Radu Stefan Mazare, daune morale de 5.000 de lei si cheltuieli de judecata in valoare de 1.500 de lei, transmite NewsIn.

Reprezentantii DNA au mai facut si o cerere de stramutare a dosarului - care a fost acceptata de Inalta Curte de Casatie si Justitie -, procesul urmand sa se judece la Curtea de Apel Brasov, ca urmare a deciziei luate de miercuri de Curtea de Apel Constanta.

Actiunea intentata de edilul Constantei, Radu Stefan Mazare impotriva DNA, a avut ca obiect liberul acces la informatiile de interes public. El solicita instantei obligarea DNA la furnizarea informatiilor pe care le solicitase in data de 6 noiembrie 2007, cu privire la domeniul in care detin calificare profesionala Catalin Ion Cucuoara si Gheorghe Macovei, angajati ai Serviciului de Specialisti din cadrul DNA.

El mai cerea detalii legate de denumirea institutiei absolvite, data la care au fost terminate studiile, datele de identificare a avizelor ministerelor de resort si atestatele de specializare ale acestora. Mazare sustinea in actiunea formulata ca este cercetat de DNA in dosarul 29/P/ 2005, ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945-1989.

Edilul mai afirma in plangere ca in dosar s-a inceput urmarirea penala ca urmare a intocmirii de catre cei doi specialisti amintiti a unei constatari tehnico-stiintifice, care a fost apreciata ca avand valoarea unui raport de expertiza, in esenta el reprezentand baza probatorie a acuzarii.

La solicitarea facuta de Mazare, reprezentantii DNA i-au dat primarului un raspuns negativ, refuzand sa-i ofere informatiile solicitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată, în schimbul promisiunii că poate...
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
#Radu Mazare, #despagubiri, #dosar, #DNA, #mutat, #brasov , #DNA