Mazare a castigat definitiv un proces cu ANI si are de primit 5.000 de lei

Luni, 02 Mai 2011, ora 19:55
1796 citiri
Mazare a castigat definitiv un proces cu ANI si are de primit 5.000 de lei
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat luni ca a castigat un proces cu Agentia Nationala de Integritate, institutia urmand sa ii plateasca 5.000 de lei reprezentand daune morale si cheltuieli de judecata.

Mazare a facut anuntul intr-o conferinta de presa la care a venit imbracat in haine militare, iar inainte de inceperea acesteia a lipit afise pe care scria "TAXAT", pe panoul din spatele sau, unde erau trecute institutiile care il ancheteaza sau l-au anchetat, informeaza Mediafax.

"Am decizia de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei prin care domnii de la ANI trebuie sa-mi plateasca 5.000 de lei daune morale si cheltuielile de judecata. (...) Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma decizia data de catre Curtea de Apel Galati din care as vrea sa va citesc o fraza, sa vedeti ce spun judecatorii din Galati despre tara lui Basescu. 'Daca ANI ar fi dat efectiv reclamantului posibilitatea de a se apara atunci nu s-ar fi ajuns la situatia de pretinsa incompatibilitate. Toate acestea sunt de natura a-i cauza reclamantului disconfortul de a se sti cercetat si verificat intr-o maniera ce sugereaza mai degraba patima si reacredinta decat impartialitate si obiectivitate'. Rusine, Basescule ! Rusine ! Sa spuna judecatorii asa ceva despre institutiile de haituire pe care le-ai creat in Romania", a afirmat Mazare.

El a mai spus ca dupa ce PSD va ajunge la putere va cere noilor directori ai acestor institutii ca acesti bani sa fie platiti de catre cei care au executat ordinele.

Primarul a mentionat ca anchetele Agentiei Nationale de Integritate in cazul sau nu s-au incheiat si ca de doi ani ii este verificata averea, iar pana in prezent nu a primit niciun raspuns.

In iunie 2010, Curtea de Apel Galati a decis ca ANI sa ii plateasca lui Radu Mazare 5.000 de lei daune morale si 2.380 de lei cheltuieli de judecata, in procesul in care primarul Constantei a contestat concluziile unui raport al ANI privind o situatie de incompatibilitate. Sentinta a fost atacata cu recurs, care s-a judecat la instanta suprema.

Procesul a fost deschis de catre Radu Mazare care a contestat concluziile unor cercetari facute de catre ANI in privinta unei stari de incompatibilitate, determinata de faptul ca, in anul 2003, timp de sase luni, acesta ar fi detinut concomitent atat functia de primar al municipiului Constanta, cat si pe cea de administrator la o societate comerciala.

Primarul Constantei a sustinut ca este vorba despre o eroare facuta de reprezentantii Registrului Comertului si a cerut anularea actului in instanta.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Radu Mazare procese, #Radu Mazare proces ANI, #Mazare proces avere , #DNA
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Mazare a facut anuntul intr-o conferinta de presa la care a venit imbracat in haine militare"?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!