Mazare, furibund dupa ce DNA a cerut arestarea lui Nicusor Constantinescu: Le doresc procurorilor...

Marti, 17 Iunie 2014, ora 19:18
9271 citiri
Mazare, furibund dupa ce DNA a cerut arestarea lui Nicusor Constantinescu: Le doresc procurorilor...
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, a vorbit, marti, despre starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, dupa ce procurorii anticoruptie au cerut arestarea acestuia.

DNA a solicitat arestarea lui Nicusor Constantinescu, care se trateaza de cancer in Statele Unite, intrucat el ar fi trebuit sa se intoaraca in Romania pe 5 iunie.

DNA cere arestarea lui Nicusor Constantinescu: Nu s-a intors din SUA de la tratament - surse

Primarul Constantei a precizat, intr-o interventie la Antena 3, ca a vorbit de mai multe ori cu Nicusor Constantinescu la telefon in ultimele zile si a dat detalii despre starea extrem de grava in care se afla.

"Nicu are o drena pe unde ii curg lichidele pe care le secreta organismul. (...) Mai mult, poate ii misca pe procurori, face pe el, pentru ca nu poate sa isi controleze muschii, sta cu pampers Nicusor.

Stiu ca e neplacut sa spui asa ceva la televizor, dar asta e realitatea. Este intr-o situatie infioratoare, dar daca procurorii spun ca e sanatos, le doresc sanatate lor si familiilor lor, cat are Nicusor in momentul asta. Eu nu blestem, dar dupa ce l-ai chinuit atat (...) si ai vazut apoi ca e bolnav de cancer, inseamna ca esti caine", a acuzat Radu Mazare.

"O sa-l ancheteze si pe Dumnezeu"

Acesta a mai spus ca nu stiu mai bine procurorii DNA decat medicii de la spitalul Johns Hopkins din Chicago in ce stare de sanatate se afla seful CJ Constanta.

"Eu am observat ca ei au tendinta de a judeca tot, o sa-l ancheteze si pe Dumnezeu. Daca ei stiu mai bine decat medicii de la Johns Hopkins in cat timp se vindeca oamenii de cancer, sa trateze ei (...). Mai bine stai la puscarie sanatos, decat sa fii bolnav. Prefer sa ma rezolve cei de la DNA de toate bolile pe care le am si apoi sa ma bage putin la puscarie", a mai spus Mazare.

Nicusor Constantinescu avea permisiune de a se trata in SUA pana pe 5 iunie, dar nu a depus la dosar informatii legate de starea de sanatate, adica documentele prin care sa ateste faptul ca este necesara prelungirea sederii in Statele Unite.

Avocatul lui Constantinescu ar fi depus documentele la instanta dupa ce a venit cererea DNA, iar pentru ca seful CJ Constanta sa poata ramane in continuare la tratament in SUA trebuie ca din aceste documente sa rezulte faptul ca el are nevoie in continuare de tratament.

Joi urmeaza sa se ia o decizie in acest caz, iar daca judecatorii de la Curtea de Apel vor admite cererea DNA, se va emite un mandat de arestare in lipsa.

Nicusor Constantinescu nu s-a mai intors din SUA: Nu va reveni prea curand in tara

Nicusor Constantinescu nu s-a mai intors din Statele Unite, unde a fost operat de cancer la prostata. El este cercetat pentru abuz in serviciu, iar procurorii au ridicat masura controlului judiciar la inceputul lunii aprilie si i-au permis seful CJ Constanta sa se opereze in America, la spitalul Johns Hopkins din Chicago.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si pentru 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor unor persoane.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Radu Mazare Nicusor Constantinescu, #Radu Mazare DNA, #Radu Mazare sanatate procurori, #Radu Mazare Constantinescu arest , #DNA