Mazare, suparat pe ANI ca a sesizat DNA - face plangere si cere daune

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 18:51
2913 citiri
Mazare, suparat pe ANI ca a sesizat DNA - face plangere si cere daune
Foto: Adevarul

Primarul Constantei, Radu Mazare, spune ca va face plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva inspectorului ANI care a sesizat DNA sa il cerceteze pentru conflict de interese si ii va cere daune morale, sustinand ca acesta "s-a grabit" cu raportul si nu a asteptat ca el sa-i trimita documente.

Radu Mazare a declarat, marti, la sediul Politiei Judetene Constanta, ca luni a primit o adresa de la ANI prin care i se cerea un punct de vedere privind anumite contracte verificate de aceasta institutie.

"Ieri am primit o adresa de la ANI prin posta. A plecat de la ANI pe 4 decembrie, adica vineri, si luni a ajuns la mine, in care ma instiinta sa spun punctele de vedere privitor la contractele de paza si cele cu Soti, pe care le verifica. Daca nu trimiteam un punct de vedere in termen de 15 zile de cand am primit hartia, atunci va intocmi un raport pe care il va inainta institutiilor abilitate", a afirmat Mazare.

Radu Mazare, la sediul DNA: M-am obisnuit cu duba. Sunt ca soldatul rus in Afganistan (Video)

El a sustinut ca inspectorul ANI care s-a ocupat de acest caz nu a mai asteptat insa sa primeasca raspunsul sau si a sesizat DNA, motiv pentru care va face plangere penala impotriva acestuia si va solicita daune.

"Ieri am primit documentele si tot ieri mi-a si facut plangere la DNA. Daca doamna inspector nu s-ar fi grabit, i-as fi dat niste documente si probabil ca nu ar mai fi facut plangerea respectiva. Pentru ca s-a grabit, o recuz ca si inspector, o sa-i fac plangere penala pentru abuz in serviciu pentru ca nu a respectat termenul si am sa-i cer daune, nu stiu ce valoare, nu m-am gandit inca", a mai spus primarul Constantei.

El a precizat ca a mai fost reclamat de ANI si in 2009 pe motiv ca Soti si Telegraf au castigat contracte cu Primaria Constanta, iar actionar in cele doua societati este Sorin Strutinsky, partener al lui Mazare la alte societati. Plangerea din 2009 a ajuns la DNA, care in 2012 a decis neinceperea urmaririi penale.

Radu Mazare cere evaluarea procurorului: O sa discut si in partid

Mazare a mentionat ca, inainte de aceasta rezolutie a DNA, a atacat in instanta raportul ANI, iar Curtea de Apel Galati i-a dat castig de cauza, anuland documentul inspectorilor de integritate.

Radu Mazare a mentionat ca in favoarea sa este si un raport al Curtii de Conturi, incheiat acum cateva zile, care a verificat documentele Primariei Constanta cu cele trei firme de paza cu care exista contracte, printre care si Conpress Holding, fara sa fie gasite nereguli.

Intrebat daca este moral ca primaria sa incheie asemenea contracte cu firme unde este actionar un partener de afaceri al sau, Mazare a spus: "Oamenii au participat la licitatie. Eu nu mai am actiuni la Conpress si Soti de 12 ani, din 2002. Ce treaba are hotelul cu firma de paza unde nu am actiuni? (...) Daca nu-l primeam la licitatie ma dadea in judecata".

ANI, cu tunurile pe Mazare

ANI a solicitat DNA sa il cerceteze pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, al caror asociat este in relatii comerciale cu Mazare in alte opt societati.

Plangere penala la DNA pe numele lui Mazare: ANI il acuza de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate a mai sesizat procurorii si in noiembrie 2009 sa faca verificari in cazul lui Radu Mazare, tot pentru conflict de interese.

Radu Mazare mai este cercetat intr-un dosar instrumentat de DNA, in care este acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta sa castige contractul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

De asemenea, DNA l-a trimis in judecata pe primarul Radu Mazare in 28 octombrie 2008, intr-un dosar privind atribuirea nelegala a unor terenuri, in care este acuzat alaturi de 36 de persoane, intre care Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si din Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Radu Mazare ANI, #Radu Mazare CNA, #Radu Mazare plangere ANI , #DNA