Alegeri locale 2016: Dupa 15 ani cu Mazare, 12 candidati se lupta pentru Constanta

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 07:10
3820 citiri
Alegeri locale 2016: Dupa 15 ani cu Mazare, 12 candidati se lupta pentru Constanta
Foto: Arhiva Ziare.com

12 candidati s-au inscris in cursa pentru functia de primar la Constanta, acolo unde Radu Mazare a fost edil timp de 15 ani.

Din partea PSD va candida viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau, cel care de anul trecut exercita atributiile de primar al orasului, dupa demisia lui Radu Mazare. In varsta de 42 de ani, este de profesie economist, conduce organizatia municipala a PSD Constanta din 2013 si este de anul trecut si presedinte executiv al organizatiei judetene a PSD Constanta.

Decebal Fagadau este viceprimar la Constanta din 2009, iar inainte de a ocupa aceasta functie a fost director al Complexului Muzeal si de Stiinte ale Naturii Constanta.

Lui Decebal Fagadau, Partidul National Liberal ii opune un candidat care nu a mai fost implicat pana in prezent in politica, fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Batran" din Constanta, contraamiral de flotila in rezerva, Vergil Chitac. El a fost desemnat drept candidatul liberal la Primaria Constanta inca din data de 3 februarie, dupa ce s-a inscris in PNL Constanta si a fost numit si la conducerea organizatiei municipale. Vergil Chitac va implini 54 de ani in luna septembrie.

Fostul prefect al judetului Constanta, presedintele PMP Constanta, Claudiu Palaz, in varsta de 46 de ani, este candidatul partidului lui Traian Basescu pentru functia de primar al Constantei.

De profesie jurist, in perioada 1996 - 2000 Claudiu Palaz a fost consilier juridic in Primaria Constanta. Intre 2001 si 2006 a fost secretar general in cadrul Prefecturii Constanta, iar apoi, pana in 2009, a fost subprefect. Din 2009 a fost numit prefect al Constantei, fiind inlocuit din functie in aprilie 2012 pentru a putea candida la alegerile locale, cand a fost invins de Radu Mazare.

Formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu, ALDE, arunca in lupta un alt politician care a mai candidat pentru Primaria Constanta, in 2012, si a pierdut, senatorul Gigi Chiru. El a demisionat luna aceasta din PNL si s-a inscris in ALDE, preluand conducerea Organizatiei Constanta a formatiunii, tocmai pentru a putea intra in cursa pentru Primarie.

Gigi Chiru este jurist, are 50 de ani si este la primul mandat de parlamentar, ajungand senator din partea PDL prin redistribuire, in colegiul uninominal 4 Constanta. Chiru a fost copresedinte al PDL Constanta, iar dupa fuziunea cu PNL, in 2014, el a devenit vicepresedinte al noului PNL. Senatorul Gigi Chiru a fost condamnat, in prima instanta, la sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru mita electorala.

Alegeri locale 2016: 20 de candidati se lupta pentru Primaria Capitalei

Avocatul Dumitru Badragan, in varsta de 42 de ani, va candida pentru Primaria Constanta din partea Partidului Romania Unita (PRU). In prezent presedinte al organizatiei judetene a PRU, Badragan a fost lider al Partidului Ecologist din Romania, candidand, in 2012, pentru functia de presedinte al CJ Constanta.

Din partea PRM Constanta va candida Nicolae Grosu, un economist in varsta de 69 de ani, primar al orasului Mangalia, timp de opt ani, inainte de 1989.

Un alt economist, Sunay Omer, in varsta de 47 de ani, va candida din partea Partidul National Democrat. El este vicepresedinte national al PND si presedinte al filialei locale a formatiunii.

Cel mai tanar dintre candidatii pentru Primaria Constanta este Claudiu Octavian Ceti, in varsta de 30 de ani. De profesie jurist, el reprezinta Partidul Puterii Umaniste Social - Liberal.

Plasticianul Gheorghe Carutiu, in varsta de 59 de ani, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Constanta, membru al Asociatiei Internationale a Artistilor Profesionisti si doctor in stiinte umaniste, a ales sa candideze din partea PNTCD pentru a functia de edil sef al Constantei.

La start s-au aliniat si trei candidati independenti care isi doresc sa conduca orasul Constanta pentru urmatorii patru ani: Andrei George Popescu, Andrei Nicolae Tatu si Ion Budi.

Andrei George Popescu, presedinte al Asociatiei Constanta Ia Atitudine, are 32 de ani, iar in urma cu patru ani a candidat pentru un mandat de deputat din partea PP-DD.

Andrei Nicolae Tatu are 32 de ani si este economist, iar Ion Budi, 47 de ani, este de profesie navigator.

Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor ramane definitive la data de 4 mai.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#candidati Primaria Constanta, #candidati primarie alegeri locale 2016 , #primar Constanta