ANI, somata sa vina in fata instantei in procesul cu Radu Mazare

Marti, 18 Mai 2010, ora 16:49
1146 citiri
ANI, somata sa vina in fata instantei in procesul cu Radu Mazare
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Galati a stabilit, marti, un nou termen de judecata in procesul intentat de primarul Constantei, Radu Mazare, Agentiei Nationale de Integritate, din cauza absentei reprezentatilor ANI, carora le-a cerut sa se prezinte in fata instantei.

"Procesul cu petent Mazare Radu Stefan si intimat Agentia Nationala de Integritate, care s-a disjuns in doua dosare diferite, a primit un nou termen de judecata, la data de 22 iunie 2010. Judecatorii au solicitat ca ANI sa se prezinte in fata instantei pentru a raspunde interogatoriului, dar si pentru a depune documente in dosar", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, judecatorul Irina Boldea.

Dosarul cu numarul 1120/36/2009, deschis de Radu Mazare Agentiei Nationale de Integritate, care are ca obiect anularea unui act administrativ, a ajuns la Curtea de Apel Galati pe 28 ianuarie 2010 si a avut prima infatisare pe 16 martie. Mazare a cerut atunci un nou termen, pentru angajarea unui aparator.

La a doua infatisare, care a avut loc pe 20 aprilie, aparatorul primarului Constantei a cerut un nou termen, invocand imposibilitatea de a se prezenta in instanta.

Un alt dosar, 1731/36/2009, care s-a desprins de primul, a fost inregistrat la Curtea de Apel Galati pe 19 martie si are ca obiect suspendarea executarii actului administrativ pana la solutionarea pe fond a actiunii in anulare.

Procesul Mazare vs. ANI

Mazare a contestat in instanta actul de constatare a starii de incompatibilitate in care s-ar fi aflat timp de 7 luni, emis de Agentia de Integritate. Procesul dintre cele doua parti, care a debutat la Constanta, a fost stramutat la Galati la cererea ANI, care a invocat faptul ca instanta de la malul Marii Negre ar putea fi influentata de notorietatea primarului constantean.

Un comunicat al ANI anunta, la inceputul lunii august 2009, ca Radu Mazare s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost concomitent primar si administrator al unei firme, si risca astfel sa piarda functia publica. In urma verificarilor a reiesit ca, in data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazare a fost numit administrator la SC Nisipuri SA, functie din care s-a retras in data de 6 noiembrie 2003.

Ulterior, primarul municipiului Constanta a declarat ca sesizarea de incompatibilitate a Agentiei Nationale de Integritate se bazeaza pe o eroare materiala a Registrului Comertului la inregistrarea societatii sale si a acuzat ANI ca actioneaza la comanda politica.

El a prezentat presei documentul de constituire al societatii Nisipuri SA, din care ar reiesi ca administratorul societatii este, de fapt, fratele sau Mihai Mazare, in timp ce Radu Stefan Mazare figureaza doar ca unic actionar.

"Legea nu interzice sa fii si primar si actionar, nu interzicea la vremea respectiva. Daca m-ar fi intrebat slugile politice de la ANI, le-as fi aratat. Dupa ce am aflat, am sunat si eu sa vad ce se intampla acolo. Domnii de la Registrul Comertului au gresit. In loc de administrator Mazare Mihai, (au notat n.r.) Mazare Radu Stefan", a explicat, anul trecut, primarul Constantei. In urma izbucnirii acestui scandal, Mazare a contactat Oficiul National al Registrului Comertului, care si-ar fi recunoscut eroarea de inregistrare printr-un referat din 30 iulie 2009.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Radu Mazare, #Agentia Nationala Integritate, #procese Radu Mazare , #primar Constanta