Guvernul are datorii la Mazare de 5 milioane de euro

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 15:06
1411 citiri
Guvernul are datorii la Mazare de 5 milioane de euro

Dupa ce motiunea simpla depusa de PD-L in care acuza Guvernul ca nu plateste datoriile la intretinere, Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, sustine ca si orasul sau trebuie sa primeasca de la Guvern 5 milioane de euro pentru subventionarea energiei termice.

Din cauza "neseriozitatii" Guvernului, Mazare a declarat ca Primaria nu are fonduri pentru achitarea acestei sume unica solutie de acoperire fiind "sustragerea" banilor de la alte proiecte ale municipalitatii, informeaza presa locala.

"Desi exista lege care spune ca Executivul trebuie sa contribuie la subventionarea energiei termic, Guvernul Tariceanu nu isi respecta obligatiile. Anul trecut, acesta nu a contribuit la subventionarea energiei termice cu o suma de 1,8 milioane de euro, iar anul acesta, pana in prezent, restanta este de 3,1 milioane de euro. Liberalii nu si-au indeplinit obligatia legala si sunt in deficit cu 5 milioane de euro pentru Constanta", a declarat Radu Mazare.

Printre altele Mazare reitereaza ideea ca Executivul pregateste o Ordonanta de Urgenta pentru ca autoritatile locale sa achite din bugetul propriu sumele care nu au fost acordate de la Guvern, iar in cazul in care acest lucru nu se va intampla atunci vor fi blocate incasarile realizate de primarii.

"PD-L a depus o motiune simpla in Parlament exact pe aceasta tema, pe banii furati autoritatilor locale de Guvernul Tariceanu. Sigur ca si PD facea la fel, atunci cand era la guvernare, toti banii ii trimitea la Cluj. Dar avand in vedere ca interesul constantenilor este mai presus decat orice interes de partid, deputatii PSD de Constanta voteaza motiunea PD, incercand sa oblige Guvernul PNL sa isi indeplineasca obligatiile", a spus Radu Mazare.

El sustine ca Guvernul Tariceanu a mai pagubit municipalitatea cu alte 6,5 milioane de euro dupa ce a decis ca incasarile din taxele notariale si din taxa judiciara de timbru sa nu mai mearga la autoritatile locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#Radu Mazare, #datorie, #guvern, #municipalitate, #Constanta, #termoficare , #primar Constanta