Mazare a gasit solutia: Ii cere lui Ponta amnistie pentru toti incompatibilii

Miercuri, 14 August 2013, ora 15:09
3154 citiri
Mazare a gasit solutia: Ii cere lui Ponta amnistie pentru toti incompatibilii
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca va sustine la sedinta Comitetului Executiv al PSD ca toti alesii prinsi de ANI in incompatibilitate sa fie amnistiati.

"Am sa le propun sa faca o lege care sa anuleze acest punct al incompatibilitatilor unde sunt primarii, presedinti ai Consiliilor Judetene, reprezentantii in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara si sa amnistieze ce s-a intamplat pana acum", a declarat Radu Mazare pentru gandul.info.

Radu Mazare a dat exemplul Turciei, Italiei si Israelului, unde s-a putut da amnistie fiscala.

"Pe cale de logica, ma gandesc ca nu conteaza cum ai facut banii prin evaziune, prin nu stiu ce, din momentul in care i-ai adus in tara esti iertat, se poate face si asta si rezolvam o problema. Urmeaza sa fie asumata politic, e o chestiune care tine de buna functionare a autoritatii locale, nu este o chestiune de avere sau de conflict de interese, nu vad de ce nu se poate asuma politic", a mai sustinut Mazare, care a spus ca va sustine aceasta propunere in calitate de presedinte PSD Constanta.

Intrebat daca asta nu va afecta relatiile Romaniei cu Comisia Europeana, Mazare a replicat spunand ca "atunci nu ne mai punem Guvern si sa ne conduca Uniunea Europeana" si completand ca "nu murim cu raportul MCV, nu putem trai cu sabia lui Damocles deasupra capului".

Radu Mazare se alatura astfel colegului sau Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, care incearca, de asemenea, sa gaseasca o solutie pentru a-i scapa de rigorile legii pe alesii locali care au incalcat-o. Acuzat de ANI ca s-a aflat in incompatibilitate, Nicusor Constantinescu a sustinut ca va invoca prevederile Tratatului de la Nisa pentru a scapa si ii va sfatui si pe ceilalti primari acuzati de ANI sa faca la fel.

Nicusor Constantinescu sustine ca a gasit un tertip pentru a-i scapa pe incompatibili

"O prostie", a comentat prof.dr. Radu Carp care a explicat ca Tratatul de la Nisa nu poate fi invocat in asemenea cazuri, acest tertip urmand sa fie folosit de USL doar pentru a tergiversa procesele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mazare amnistie fiscala incompatibili, #PSD amnistie fiscala incompatibili, #primari incompatibili ANI , #primar Constanta