Mazare ii raspunde lui Basescu: Milionarii din port sunt sponsorii lui in campanie

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 20:36
4446 citiri
Mazare ii raspunde lui Basescu: Milionarii din port sunt sponsorii lui in campanie

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca presedintele Traian Basescu este deranjat de faptul ca milionarii care au afaceri in Portul Constanta isi vor pierde din influenta.

"Nu eu conduc portul, e o Adunare Generala a Actionarilor acolo, afirmatiile lui Basescu sunt niste bazaconii. Ati vazut vreun argument solid in discursul lui? Singurul argument care il frige e ca milionarii care l-au sustinut cu bani isi vor pierde din privilegii. O sa vine vremea in care presedintele o sa explice de ce investitorii israelieni erau ascultati de 5 ani de zile", a spus Radu Mazare, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Primarul Constantei a precizat ca exista cativa antreprenori cu afaceri in portul din acest oras care nu sunt de acord ca municipalitatea sa isi creasca pachetul de actiuni, de la 20% la 30%.

"Basescu are reactiile unui om speriat si disperat in urma a ceea ce se intampla cu terenul de la Nana si este presat de milionarii din port", a conchis Radu Mazare.

Primarul Mazare este urmarit pentru coruptie de DNA, care il acuza ca a luat 175.000 de euro mita de la un om de afaceri israelian, care a primit de la Primaria Constanta contractul de construire al unui cartier cu destinatie sociala in oras.

Seful statului a mentionat, duminica seara, ca Portul Constanta nu trebuia sa fie administrat de primarul orasului.

"Portul Constanta e o lume. Nu spun ca este paradisul cinstei in republica. Are problemele lui ca orice mare port al lumii. Sa nu credeti ca Rotterdam e altfel. Poate Yokohama. S-a facut o greseala formidabila ca i s-a dat 30% lui Mazare, el nu vrea decat sa mulga din port. Acesta este poarta de intrare pe Dunare si de distributie in Marea Neagra", a declarat seful statului, la Realitatea Tv.

Radu Mazare: Basescu vrea sa ma lege, vrea monopolul in Portul Constanta

De asemenea, el a insistat ca portul are un rol srategic, inclusiv in raport cu NATO.

Basescu, atac la Firea

In aceeasi emisiune, seful statului a facut o referire la sotul deputatului PSD Gabriela Firea, Florentin Pandele, primar in Voluntari.

"Nu poti sa te iei dupa o doamna a carei instruire este citirea dupa prompter zece ani. Nu este un teren primit de la primarie. Daca sunt suspiciuni, Corpul de control a trimis o sesiune la Parchet. Si eu si fiica mea stam la dispozitia Parchetului pentru orice investigatie, eu sustin ca a fost o tranzactie corecta. A fost vanzare-cumparare intre doua persoane private, fiica mea si italianul.

Auzeam o prostie de la doamna casatorita tot cu un comandant, primarul de la Voluntari... e catastrofal jurist, mai bine ar sta in banca sa si sa se preocupe de ce se intampla in mosia sotului ei ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa", a transmis presedintele.

Gabriela Firea conduce comisia parlamentara care ancheteaza achizitia unui teren in comuna Nana de catre Ioana Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mazare port Constanta Basescu, #Mazare port Constanta, #Mazare atac Basescu , #primar Constanta